≫ 

Barselona preživela Beronov rafal, na pobedu je od fajnal-fora, Dejvis igrao kao u transu!

Još jedan sjajan meč su nam priuštili Zenit i Barselona

  • 0
bili beron Foto: MN Press

Košarkaši Barseloen dobili su novi košarkaški rat sa Zenitom u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa Evrolige, ujedno i uzvratili brejkom ruskom timu, poveli 2:1 i u najgorem slučaju meč odluke igraće na svom terenu.

Ekipa Šarunasa Jasikevičijusa savladala je tim iz Sankt Peterburga rezultatom 78:70 uz još jednu sjajnu rolu Brendona Dejvisa koji je dominirao sa 22 poena i 8 skokova, bio daleko najbolji akter utakmice.

Američki centar je bio nezaustavljiv, nisu igrači domaćeg tima našli rešenje za njega, kao uostalom i u prve dve utakmice u kojoj je Dejvis takođe demonstrirao sjajnu formu. Pogledajte jedan njegov sjajan potez, varku nasvom čuvaru i efektno zakucavanje, kojim je negde i nagovestio vrhunski meč danas.

Dejvis je najveću podršku imao u Higinsu koji je meč završio sa 16 poena, Kjuriku koji je stao na 13 i Mirotiću, koji je dugo bio van ritma, i tek u psolednjoj četvrtini povezao par dobrih napada i poena, za Barsin ostanak "iznad površine".

Na drugoj strani Bili Beron je bio najefikasniji sa 19 poena, od kojih je većinu dao u poslednjoj četvrtini kada je jedini pogađao spolja, probijao i asistirao, u odustvu Kevina Pengosa.

Kanađanin će pokušati što pre da zaboravi ovaj meč, jer em nije bio na nivou na koji se to očekuje od njega, em se i gadno povredio. Dobio je jak udarac u glavu, bilo je tu i krvi, a po povratku na teren u poslednjoj deonici već je bilo kasno iako je napadački počeo da daje znake života.

Zenitu je kobna bila treća deonica u kojoj je Barsa preokrenula, preuzela vođstvo i nije ga ispuštala do kraja. Previše grešaka pravili su igrači Ćavija Paskvala, bilo je tu i nekih spornih sudijskih odluka, no, sve u svemu, zaslužena pobeda Barse koja je sada na pobedu od plasmana na završni turnir u Kelnu.

Evroliga, 1/4 finale

Fenerbahče - CSKA 68:85 (0:3)

Zenit - Barselona  70:78 (1:2)

Bajern - Armani (0:2)

Real Madrid - Anadolu Efes (1:2)

(Telegraf.rs)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA