“Nisam došao ovde da bih bio MVP, uvek sam mislio da ima neko bolji“: Jokić ponovo veoma skroman

Srpski košarkaš spušta loptu, tvrdeći da samo želi da igra za svoju ekipu i da na taj način doprinosi rezultatu

  • 2
Nikola Jokić Foto: AP/Tanjug /David Zalubowski

Bez ikakve sumnje, Nikola Jokić je košarkaš koji je ove sezone najviše pokazao od svih u NBA ligi. Svi govore kako je on glavni kandidat za titulu najkorisnijeg, ali momak iz Sombora uvek voli da spusti loptu i kaže da samo radi svoj posao i nastupa za Denver.

To je učinio i ovoga puta u razgovoru za eminentni ESPN, gde se dotakao početaka u najjačoj košarkaškoj ligi sveta. Razgovarao je i o tome koliko se sve razlikuje u odnosu na igranje u glavnom gradu Srbije.

- Kad sam počeo da igram u Beogradu, nisam mogao da uradim sklek. Kad sam isprva došao ovde, verovatno sam bio u najgoroj kondiciji u NBA – podsetio se Jokić, aludirajući na prekomernu kilažu.

Međutim, u međuvremenu je promenio svoje loše navike. Iz svog repertoara izbacio je koka-kolu i masnu hranu, doveo je svoje telo u sjajnu formu i trenutno je nezaustavljiv bedem pod košem.

- Samo sam hteo da vidim mogu li da uradim nešto. Izgubio sam mnogo kilograma i osećam se daleko bolje. Da budem iskren, još uvek ne mislim da trčim brže, ali verujem da mogu da igram brže, promenila se i odbrana – rekao je Jokić, koji se trudi da u odbrani takođe da veliki doprinos, što mu uglavnom polazi od ruke.

Objasnio je potom Jokić kako je nastao poznati “Sombor šafl“, zbog kojeg mnogi Amerikanci i dalje padaju u trans.

- Iskrenuo sam levi zglob i samo sam šutirao uvis na treninzima i pošto je bilo bolno da skačem s obe noge, počeo sam samo sa desne i lopta je ulazila. Tad sam pomislio da bih to mogao da koristim – podvukao je momak sa severa Bačke.

Za kraj, nezaobilazno pitanje bilo je vezano za titulu MVP-ja. Jokić je ponovo uspeo vešto da sakrije odgovor, rekavši da ga to preterano ne zanima, već da hoće da igra za ekipu.

- Nikad ne razmišljam o tome, nisam došao ovde da bih bio MVP lige, uvek sam mislio da je neko bolji od mene. Uvek sam hteo da se takmičim da ga pobedim i sa tim pristupom uvek ću biti nepovlašćen – rekao je Nikola.

Video: Skok u odbrani i brutalno zakucavanje Jokića u poslednjim sekundama druge četvrtine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebojsa

    1. maj 2021 | 17:31

    Ma ti si nas ponos,nema boljeg niti je bio bolji iz exyu.Meni je zadovoljstvo kad te gledam a tako si mlad.

  • C he

    1. maj 2021 | 19:01

    Decko opusten, ormalan. Pravi dasa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA