≫ 

"Ceo vikend slušam da je Jokić MVP, ali to nije tačno": Bivši NBA šampion pobrojao bolje od Srbina

Član šampionske generacije Bostona nije oduševljen Nikolom

  • 3
Nikola Jokić Foto: AP/Tanjug /David Zalubowski

Nedeljama već u američkoj javnosti vodi se polemika oko toga treba li Nikola Jokić da bude proglašen za MVP NBA lige ili ima i boljih od njega.

Mnogo je mišljenja, čak se i Medžik Džonson izjasnio za Srbina, ali se sa njim ne slaže Kendrik Perkins, član šampionske generacije Bostona iz 2008. godine.

- Slušajte, moram da se oglasim o ovom pitanju. Ceo vikend samo slušam da je Jokić jasan favorit da osvoji MVP nagradu. A to nije tačno! Džoel Embid je i dalje u trci, Janis je tu, još uvek je tu Stef Kari, kao i momci poput Džulijusa Rendla - rekao je iznervirani Perkins.

Dugogodišnji centar mnogih NBA ekipa je onda izneo svog favorita za osvajanje ove titule. To je plejmejker Finiksa Kris Pol.

- Slušajte, Kris Pol bi trebalo da bude jasan favorit. Ima istu organizaciju u istoj je poziciji, pravi iste rezultate. A zašto to kažem? Finiks Sansi nisu bili u plej-ofu od 2010. godine. Kris Pol je otišao tamo i ne samo da ih je doterao do plej-ofa nego imaju i najbolji učinak u NBA. Poslednji put kada su bili najbolji tim u ligi njihov igrač je bio MVP. Ime mu je Stiv Neš i igra pleja - objasnio je Perkins.

A onda je nastavio sa svojim lobiranjem za iskusnog asistenta.

- Zašto se ne ponašamo isto sa Krisom Polom? Zašto stalno nešto menjamo kada je MVP trka u pitanju? Opet kažem Finiks Sansi imaju najbolji učinak u NBA. Stiv Neš je osvojio nagradu, zašto ne bi i Kris Pol - zapitao se Perkins.

Video: Jokić školovao Zubca: Pričaju da je Jokić spor, a on protutnjao pored Hrvata kao brzi voz!

(Teelgraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Z

    3. maj 2021 | 22:24

    Eh kakav bi seltiksi bili tim da su pored ronda, alena, pirsa i garneta imali nekog boljeg centra od tog prkinsa, uvek je bio najslabija karika.

  • Nebojsa

    3. maj 2021 | 22:52

    Kad bi se crnci pitali nikad nebi bjelac osvojio,al nepitaju se oni nego novonari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA