≫ 

Filijala Budućnosti nadomak ABA lige: Sparsi im ludim greškama poklonili +10 pred revanš finala!

Izgleda da ćemo naredne sezone u prvom rangu gledati ekipu Studentskog centra, koja je blizu da opravda ulogu favorita i plasira se među najbolje timove regiona

  • 2
KK Spars Sarajevo - KK Studentski centar Foto: ABA 2 liga / Dragana Stjepanović

Mogli smo da imamo izuzetno interesantan revanš meč između Studentskog centra i Sparsa u finalu ABA 2 lige, ne kažemo da ga nećemo imati, ali su Sarajlije čitav trud i rad uspele da prospu u završnih 30 sekundi prve od dve utakmice finala. Filijala Budućnosti uspela je da od +3 dođe do +10, te tako stekne ogroman kapital pred drugi meč koji je na programu u četvrtak u dvorani “Morača“ protiv tima iz Bosne i Hercegovine – 89:99.

Ne možemo reći da je prednost koju su stekli Studenti nezaslužena. Naprotiv, vodio je tim Nenada Trajkovića dvocifrenom razlikom tokom najvećeg dela utakmice, rasla je ta prednost i do +15, što je na ovom susretu bila maksimalna prednost za Podgoričane. Sa druge strane, Sparsi mogu za krajnji rezultat da krive nešto sporiji početak i katastrofalnu završnicu, dok su ostatak meča odigrali sasvim korektno, uz visoke procente šuta sa distance.

Ovaj rezultat faktički znači da će Sparsima za nadu za direktan prolazak u ABA ligu i trofej drugog po kvalitetu takmičenja u regionu, u revanšu biti potrebna barem dvocifrena pobeda. Ako meč bude okončan razlikom od 10 poena, gledaćemo produžetke, a ako Sarajlije slave sa više od 10 poena, osvojiće pehar. Pritisak je na njihovoj strani.

Večeras je do pobede Studente predvodio trio u sastavu Nikola PavlićevićBrajon AlenMarko Tejić. Prvopomenuti je uspeo da dođe do 20 poena uz osam asistencija, američki košarkaš je meč završio sa dva manje uz pet podeljenih lopti saigračima i još dve ukradene, dok je Užičanin susret završio sa 17 poena, šest skokova i tri asistencije. Igor Drobnjak je takođe bio dvocifren sa 11 poena.

Na drugoj strani, imali smo četiri izuzetno raspoložena košarkaša. U prvi plan je definitivno iskočio Gediminas Orelik, koji je bio najefikasniji sa 20 poena (6/13 za tri), a jedan poen manje postigao je nekadašnji košarkaš Partizana, Amar Gegić, koji je uz to imao sedam skokova, pet asistencija i čak šest ukradenih lopti. Po 18 poena dodali su jedna od najvećih nada bosanske košarke, Kenan Kamenjaš i Almir Hasandić, koji je imao i osam asistencija.

Kao što smo već i pomenuli, ključna razlika napravljena je u drugoj četvrtini, koju je ekipa iz Podgorice dobila rezultatom 14:28. U svim ostalim viđen je priličan egal (22:21, 25:25, 28:25), a generalni utisak je da smo gledali jednu prilično efikasnu i kvalitetnu utakmicu. Sve u svemu, videćemo šta nas čeka u četvrtak od 16.00 časova, ali jasno je da je Studentski centar već jednom nogom u ABA ligi. Sparsi će u slučaju poraza to mesto tražiti u plej-autu protiv Splita.

Video: Radonjić očekuje i sledeći meč da bude težak: Gradili smo rezultat sve vreme i to je dobro!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA