Priznanje za čuvenog hrvatskog košarkaša: Toni Kukoč ulazi u Kuću slavnih!

On je do tog priznanja stigao iz osmog pokušaja

  • 4
Toni Kukoč Foto: MN Press

Velike vesti stižu "preko bare", pošto će legendarni hrvatski košarkaš Toni Kukoč ući u Kuću slavnih u Springfildu. Čuveni igrač Čikago Bulsa je do velikog priznanja stigao iz osmog pokušaja, a njegova franšiza ga je nominovala još 2014. godine.

On će biti peti hrvatski košarkaš koji će se naći u Kući slavnih. Prethodno su to postali Krešimir Ćosić (1996. godine), Dražen Petrović (2002. godine), Mirko Novosel (2007. godine) i Dino Rađa (2018. godine).

Rođeni Splićanin je najveći uspeh u karijeri beležio kao član čuvene generacije Bulsa sa kojom je osvojio tri prstena u periodu između 1996. i 1998. godine. U prvoj šampionskoj sezoni je izabran za najboljeg šestog igrača NBA lige.

Košarkom je počeo da se bavi u Jugoplastici, potom je nastupao za Beneton i Čikago, nakon čega je otišao put Filadelfije, Atlante, a u Milvokiju se 2006. godine penzionisao i okačio svoje patike o klin.

Video: Sjajni Jokić upisao tripl-dabl, a da nije ni igrao u poslednjoj četvrtini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    16. maj 2021 | 21:47

    Kad su pitali Majkl Dzordana ko je najbolji kosarkas iz evrope ,on je rekao Toni Kukoc,iz ugla sporta Toni je zaista veliki kosarkas ,sto se mora priznati,zivot profesionalca u Americi nimalo nije lak to moze potvrditi i prica o Toniju Kukocu,biti veliki kosarkas sa najvecim jet -setom a da pritom ostanes na zemlji i normalan

  • JS

    16. maj 2021 | 21:30

    Bravo.👍

  • Ciganin 1976

    16. maj 2021 | 23:03

    Za mene, Toni Kukoc je JEDINI GOSPODIN iz NDH i najveci njihov kosarkas SVIH VREMENA !!! 👏💪👑

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA