≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kraj sezone za Bogdana Bogdanovića: Košmar Atlante u Čikagu, Bulsi nastavljaju san o NBA plej-ofu

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hoksi su upisali novi poraz...a Bogdan je ponovo bio predvodnik svog tima

  • 5
Bogdan Bogdanović Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Čikago Bulsa ubedljivo su na svom terenu savladali Atlantu 131:116 u meču plaj-in faze NBA lige, i tako obezbedili nastavak sna o plej-ofu. Bulsi su kontrolisali utakmicu, upisali trijumf i tako zakazali duel za osmo mesto sa Majamijem, koji je prethodno poražen od Filadelfije u deulu sedmoplasiranih i osmoplasiranih timova Istoka. 

Sa druge strane, serija poraza Atlante na kraju regularnog dela pokazala je ukupno lošu formu celog tima koji nije uspeo da se podigne i izbori se za plej-of. Tako, za srpskog košarka, Bogdana Bogdanovića, koji je bio možda i jedina svetla tačka tima na kraju regularnog dela, završena je sezona i odmor može da počne.

Na ovom susretu u timu Atlante, najefikasniji je bio Marej sa 30, Kapela je upisao 22, a Bogdanović 21 poen, uz pet skokova i tri asistencije.

Kada je o samom meču reč, već na početku je Čikago pokazao da iz ovog meča želi da izađe kao pobednik. Tako, domaći su u prvoj četvrtini ubacili rivalu 40 poena, a primili svega 22 i tako došlido dvocifrene prednosti. Ni do polluvreena se ništa nije promenilo. Atlanta je uspela da smanji zaostatak, ali ne i da preokrene meč u svoju korist.

Posle 73:67 na poluvremenu, Čikago ponovo "dodaje gas", dolazi do dvocifrene prednsti koja je na 3 minua do kraja iznosila 125:103. Tako, neizvesnost na kraju je izostala, a Bulsi su rutinski izborii meč sa Majamijem, posle kojeg će biti poznato ko će uplej-of na megdan prvoplasiranom timu Istoka, ekipi Boston Seltiksa.

(Telegraf.rs)

Video: Numoljivi Bogdanović brutalnom trojkom doneo produžetke Atlanti

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA