≫ 

Zvezda poražena u Podgorici: Budućnost smanjila na 2:1, razlika u slobodnim bacanjima "bode oči"

Dela Vale heroj domaćeg tima, sledeći meč na programu u ponedeljak

Košarkaški Crvene zvezde poraženi su od Budućnosti u Podgorici rezultatom 75:71 , u trećoj utakmici finalne serije ABA lige!

Budućnost je sredinom poslednje deonice otišla na +7 i tu prednost je zadržala u uzbudljivoj završnici, te su na taj način smanjili prednost crveno-belih na 2:1. Naredni meč igra se u ponedeljak, takođe u Podgorici, od 20.30 časova.

Italijan Amadeo Dela Vale je bio "iks faktor" Budućnosti! Osim 19 poena na meču, ubacio je pet u psolednjem minutu. Svakako je najvažnija ona trojka za domaćina pri rezultatu 70:69, a potom je i na 13 sekundi do kraja ubacio dva slobodna bacanja.

Malo pre nego što ga je Lazić faulirao, Zvezda je nekako odbranila taj napad domaćeg tima. Činilo se da će oni imati poslednji na meču, ali se lopta nekako odbila do Italijana koji je potom završio na parketu. Džabe prostesti Lazića, odluka sudija se nije menjala...

Zanimljivo, igrači Budućniosti su na ovom meču izveli čak 34 slobodna bacanja - nasuprot Zvezdinih 14. To je donekle i rešilo pobednika gledajući procenat šuta. Crveno-beli su za dva šutirali 50 odsto, domaći tim 41.9, dok je Budućnost imala i jednu trojku više.

Pored Dela Valea, Nikolić i Ivanović su imali po 11 poena u redovima domaćeg tima. Edžim je ubacio devet, od toga osam uzastopnih u finišu treće četvrtine, Mitrović je imao osam, a Rid sedam.

Kod Zvezde je Lojd sa 19 poena bio najefikasniji, mada je iza sebe imao još jedan meč u kom je loše šutirao sa distance. Dobrić je ubacio 17, Davidovac je imao 10 koliko i Noko koji je upisao i 11 skokova.

Kako su oba tima igrali prvo poluvreme, izgledalo je kao da su obruči u Morači bili tvrdi. To se posebno odnosilo za šut za tri poena, gde su obe ekipe podbacile.

Budućnost je ubacila tri (dve Dela Vale i jedna Ivanović), dok su u redovima Zvezde bili precizni Dobrić i Davidovac - oba puta u prvoj četvrtini.

Zvezda je prvu deonicu dobila rezultatom 19:15! Dela Vale se prvi upisao u strelce na meču, i to sa linije penala (3:0). Zatim je i Kobs pogodio 2+1 za 8:4, da bi Zvezda "na krilima" Dobrića i Davidovca okrenula na 11:9.

Lojd se mučio da bilo šta pogodio, a onda je ubacio jedan težak šut za 13:11, pre nego što je Davidovac trojkom "zatvorio" prvu deonicu (19:15).

Okrenula je Budućnost prednost na sviju stzranu psole trojki Dela Valea i Ivanovića. Potom je i Rid pogodio preko Noka za 24:21. U tim trenucima Lojd je ponovo loše šutirao van linije 6,75, ali je u 17. minutu izveo sjajan potez i na drugi obruč pogodio 2+1.

Zatim je i Noko bio precizan ispod koša i naterao je Milojevića da traži tajm-aut (27:30), a Budućnost je potom stigla do 32:30. Noko je izjednači na 32:32, a onda je Dela Vale ubacio novu trojku, svoj deveti poen, za konačnih 35:32 na poluvremenu.

Ako je prvo poluvreme bilo tvrdo, šta reći za nastavak drugog. Samo sedam poena ukupno za prvih pet minuta. Budućnost je povela sa 36:32, imali su i šut za n+6 preko Nikolića, da bi Lazić i Volden vezali dve trojke.

Košarka KK Budućnost VOLI - KK Crvena zvezda Foto: Dragana Stjepanović/ABA League

Imala je Zvezda kod 38:36 i šut Davidovca za +5. Nije pogodio. Nikolić jeste malo kasnije za 41:40 u korist Budućnosti, da bi Dobrić vezao četiri poena za 44:41. Klackalica se nastavila i psole tajm-auta Dejana Milojevića, jer je domać tim ponovo poveo (45:44).

Edžam je u tim trenucima bio centralna figura meča, vezao je osam poena i Podgoričani su poveli sa 51:44. Lojd je zatim promašio šut za tri poena, Budućnost je izgubila loptu, da bi Davidovac uz zvuk sirene bio precizan za 51:47.

Izjednačila je Zvezda na 53:53, da bi domaćin na polovini psolednje četvrtine otišao na +7 posle trojki Dela Valea i Nikolića.  (64:57). Dobrić je vezao četiri poena posle tajm-auta (64:61), ali je Budućnost imala 70:64 u 39. minutu.

Kada je Dobrić u poslednjem minutu pogodio trojku za 70:69 činilo se da bi Zvezda mogla da završi posao, ali je već u sledećem napadu pomenuti Dela Vale vratio istom merom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesa2701

    22. maj 2021 | 22:39

    Grobari imate vašeg profu, vašeg pantica, vaseg tegeltiju, pratite njih i njihov rad, a nas ostavite da se radujemo našim pobedama i da tugujemo u porazima... Interesuje me samo koliki je prosek godina vas ovde, jer ovde samo čitam neka vređanja i omalovazavanje. Nadam se da nisam uvredio nekog sa ovo grobari

  • Vlajko

    22. maj 2021 | 22:38

    A u kakva kradja,nema veze docicete vi u pun Pionir,a onda drzi gace.

  • Ognjen

    22. maj 2021 | 22:36

    Malo mi je zao sto sam uopste odgledao ovu utakmicu. Veceras odbrana nije smela da se igra od strane Beogradjana, jer svaki put kad bih se igrala odbrana su se svirali faulovi u korist Podgoricana. 34 slobodna dacanja, od njih 28 pogodjenih, to je skoro 40% od ukupnih poena Buducnosti - SRAMOTA. Bacicu pogled na Moldavsku ligu, mozda je tamo zanimljivija kosarka ;)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA