≫ 

Nurkić objasnio kako je moguće da se zaustavi Jokić i kad postigne 34 poena

Stvar je bila u tome, pojašanjava BiH centar, da se spreče Nikolina dodavanja ka saigračima u čemu je Portland uspeo

  • 17
jusuf nurkić foto: Tanjug/Ap

Košarkaši Denvera poraženi su već na startu doigravanja NBA lige od Portlanda, koji je tako "poduzeo" Nagetsima prednost domaćeg terena.

Srpski centar Nikola Jokić opet je bio na svom MVP nivou, ubacio je 34 poena, upisao i 16 skokova, međutim u statistici "asistencije" imao je samo broj jedan. To je, prema mišljenju mnogih, bio ključni faktor poraza Nagetsa.

Očito je da su u Portlandu do tančina poradili na sprečavanju jednog od Nikolinih najjačih aduta, to su asistencije naravno, i tako direktno uticali na nešto lošiji protok napada Denvera.

- Pokušali smo od njega da napravimo strelca - kaže o taktici za Srbina Jusuf Nurkić, koji je bio Nikolin direktni čuvar.

- Nije kao da smo ga puštali da daje koševe, ali želimo da poentira, ne da uključuje i saigrače u igru. Džamal (Marej) je povređen, a Nikola je MVP, nosio je tim uprkos tim izostancima. On je izvanredan igrač, ali mislim da imamo veće šanse za pobedu ako on ubaci 30-40 poena, dok mi zatvaramo druge igrače. Odradili smo pristojan posao - kaže BiH centar.

Druga utakmica igra se u ponedeljak na utorak od 4.00 po srednjoevropskom vremenu, takođe u Denveru.

- Kada smo potpuno zdravi, osećamo da smo izvanredan tim. Dobro se osećamo kada smo autsajderi, mislim da su svi prognozirali da Nagetsi prolaze, i to je u redu - dodao je Nurkić.

nikola jokić Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Koga ovaj uopste zanima

    23. maj 2021 | 09:14

    I zasto ga forsirate na nasem portalu? Ima on svoju drzavu pa neka oni pisu o njima...

  • Febo

    23. maj 2021 | 13:41

    Jel to onaj sto je stavio sliku paveliceve dzamije

  • Podgorica

    23. maj 2021 | 12:38

    Kako rece Njegos kroz usta jednog od svojih likova u Gorskom Vijencu- Niko krupno ka Turcin ne laze...Oce svoju nemoc pred Jokicem da sakrije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA