"Žoc bez dileme može u NBA, da li ga tamo vidim - ne znam": Nekadašnji igrač Fenera o svom treneru

Ekpe Judo ne vidi Željka Obradovića u nekoj od ekipa koja će "tankovati" rezultate

  • 4
ZELJKO OBRADOVIC Foto: MN Press

Bez ikakve dileme, Željko Obradović je figura koja je zaintrigirala sve ljubitelje košarke širom Evrope. Već gotovo 11 meseci njega nema na klpi neke od ekipa, uskoro bi mogao da se vrati kraj aut linije, a sve zanima gde će to biti. Neki jedva čekaju da ga "presele" sa druge strane okeana, dok oni drugi priželjkuju da se vrati u jednu od evropskih ekipa.

Njegov nekadašnji igrač, Ekpe Judo mišljenja je da bi Žoc vrlo lako mogao da se prilagodi igranju u NBA ligi, ali da nije siguran da li bi srpski stručnjak pristao da ode u SAD.

- Da li može da radi u NBA ligi? Apsolutno, nemam ni trunku dileme. A, da li ga vidim u NBA ligi? Iskreno, ne znam - izjavio je Judo.

Naročito je Judo bio decidan kada je reč o ekipi koju bi predvodio u NBA ligi. To sigurno ne bi bila neka od ekipa sa dna tabele, koja namerno "tankuje" kako bi došla do što boljih pikova na predstojećem draftu.

- Pogotovo ga ne vidim u timu koji nema šampionske ambicije. Nikako u onim koji tankuju. To definitivno nije za njega. Kada bi hteo da radi u NBA ligi, morao bi da se adaptira. Bilo bi teško, ali kada bi se našao na terenu, kada bi proučio sve šeme i način rada, mogao bi komotno da radi - izjavio je Judo.

Između ostaloh, nekadašnji košarkaš Fenerbahčea pričao je o Luki Dončiću. Nije mogao da veruje koliki se zapravo talenat krije u dečaku koji je prodrmao košarkaške parkete širom Starog kontinenta.

- Da. Još tih godina kada smo igrali Evroligu on je delovao kao odrastao čovek. U Sjedinjenim Američkim Država nisu mogli odmah da razumeju koliko je veliki njegov talenat. Na parketu je počeo da radi sve što želi, zato je sada top nivo. Biće među pet najboljih igrača na svetu još dugo.

Razgovor sa specijalizovanim portalom Eurohoops zaključio je pričom o dva vezana fajnal-fora. Na prvom je Fenerbahče poražen od ekipe CSKA, a na drugom održanom 2017. godine je osvojio titulu. Judo je uz to bio MVP.

- Kada se utakmica završila vratio sam se nazad u hotel i mogao sam i dalje da čujem navijače kako pevaju. I dalje mi je kroz glavu pulsirala njihova pesma. Nisam mogao da spavam od količine adrenalina koja se skupila u meni - zaključio je nekadašnji košarkaš Fenerbahčea.

Video: Obradović: Zadovoljan sam odlukom da napravim pauzu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    24. maj 2021 | 18:20

    sa njegovim ponasanjem prema igracima zadrzaobi se u nba tri dana

  • alal vera ala vera

    24. maj 2021 | 21:36

    kako bi bilo da preuzme borac iz cacka pa da vidimo dokle moze da dogura sa njihovim budzetom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA