≫ 

Druga titula za Megu u dve sedmice: Jović i Đurišić "sravnili" Budućnost za titulu prvaka ABA lige!

Sjajni dvojac postigao je 47 poena kombinovano

  • 0
Nikola Jović Foto: ABA liga / Ivica Veselinov

Juniori Mege su posle pobede nad užičkom Slobodom u finalu Roda juniorske lige Srbije uspeli da vežu još jedan trofej u završnici sezone i tako u odličnom raspoloženju odu na turnir Evrolige koji će biti održan u Valensiji. Oni su u finalu ABA lige u juniorskoj konkurenciji savladali podgoričku Budućnost (92:83).

Po ko zna koji put ove sezone, Megin talentovac dvojac koji sačinjavaju Nikola Jović i Nikola Đurišić pokazao je svu svoju raskoš. Mega je po drugi put osvojila ovo takmičenje u tri sezone, budući da se prošle godine nije igrala završnica zbog koronavirusa. U sezoni 2018/19 prvak je bila ekipa zagrebačke Cibone.

Mega je izuzetnim izdanjem u prvoj deonici došla do vođstva od 12 poena, ali je Budućnost uzvratila na još bolji način i na pauzu je otišla sa prednošću od 48:44. Nastavak je zato u potpunosti pripao Beograđanima, koji su još jednom dokazali da imaju jednu od najboljih košarkaških škola ne samo u Srbiji, već i čitavoj Evropi.

Ubedljivo najbolji pojedinac na meču bio je Jović sa 25 poena i 12 skokova, a njegov imenjak Đurišić dodao je 22 poena i sedam asistencija. U ekipi Budućnosti, zanimljivo, istakao se Eraj Bujukčangaz koji je postigao 19 poena.

Dodajmo da je Jović proglašen za MVP-ja ovog turnira, koji je odirgan u Čajetini, a sa njim su se u idealnoj petorci našli upravo Đurišić, kao i Petar Kovačević iz ekipe Mege. Vuk Bošković iz Igokee i Tomislav Ivišić iz Budućnosti kompletirali su najboljih pet košarkaša.

Video: Jang košem u poslednjim sekundama meča utišao Medison

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA