Najveći Jokićev konkurent za titulu najboljeg se razgoropadio: Embid jednom rukom počistio Vizardse

On je noćas postigao čak 36 poena protiv Vašingtona

  • 1
Džoel Embid Foto: Tanjug / AP

Nekako se tako poklopilo. Nikola Jokić odigrao je ranije noćas jednu od najslabijih utakmica u dresu Denvera, dok je njegov najveći rival za titulu MVP-ja prosto zablistao. Nagetsi će još morati da se oznoje ne bi li prošli Portland, a Filadelfija već polako može da priprema teren za narednu fazu, pošto je upisala treću pobedu protiv Vašingtona i to izuzetno ubedljivu – 103:132.

Bila je ovo utakmica koja je za neutralnog posmatrača rezultatski bila zanimljiva jednu i po četvrtinu. Seventisiksersi su nakon toga u potpunosti preuzeli inicijativu, početkom drugog poluvremena stigli su i do 20 poena prednosti, posle čega za Vizadrse jednostavno nije bilo povratka. Vašington je na kraju mogao da zabeleži poraz i sa više od 30 poena razlike, ali se delimično trgao u završnici.

Ovaj meč je Džoel Embid završio sa 36 poena i osam skokova, a sakupio je dodatno dve asistencije. Na drugoj strani, pretpostavljate, videli smo novi tripl-dabl u režiji Rasela Vestbruka. Nekadašnji igrač Oklahome meč je završio sa 26 poena, 12 skokova i deset asistencija, te je uz Bredlija Bila sa 25 poena bio jedini raspoložen u ekipi iz američke prestonice.

Sve to nam govori da će najverovatnije Filadelfija biti protiv Bogdana Bogdanovića i Atlante u eventualnom narednom krugu. Hoksi vode u seriji protiv Njujork Niksa rezultatom 2:1, a večeras bi mogli da dođu na korak do plasmana dalje.

Nakon šoktantnog poraza na startu serije, Juta je polako počela da se oporavlja i vratila je prednost domaćeg terena protiv Memfisa. Džezeri su odigrali jednu prilično kontrolisanu utakmicu, gde su razliku stekli tokom prvih 12 minuta i očuvali su je do samog kraja – 111:121.

Najzaslužniji za trijumf Jute bio je Donovan Mičel sa 29 postignutih poena, a a uz to je imao dva skoka i pet asistencija za oko pola časa provedenih na terenu. Sa druge strane, Dža Morant je nastavio da pokazuje sjajne partije ubacivši samo jedan poen manje od zvezde Džezera.

Mogao je ovde možda Memfisa da dođe i do iznenađenja, pošto je u poslednjoj deonici nekako uspeo da se vrati, pa čak i da povede sa košem prednosti (109:107), ali je nakon toga usledila serija Jute od 12:0 čime je stavljena tačka na ovaj meč, a Grizliji će svoju priliku tražiti na nekom drugom terenu.

Video: Za dve sekunde imao 3 skoka i dao koš za pobedu protiv Portlanda: Kakav finiš meča za Jokića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Febo

    30. maj 2021 | 11:57

    Plej of se ne racuna vec samo regularni deo sezone za izbor mvp.tako da ne igra ulogu ko se I kako razgoropadio

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA