≫ 

Zvezda sa ABA krunom ide i po žezlo: Crveno-beli zgromili Borac i ušli u finale prvenstva Srbije

Izabranici Dejana Radonjića su dominirali tokom čitave serije protiv Čačana

  • 51
Borac Crvena Zvezda Foto: aba-liga.com/Borac/Dusko Radisic

Košarkaši Crvene zvezde igraće za titulu šampiona Srbije pošto su i u drugom duelu polufinalne serije savladali Borac, ovoga puta u Čačku - 80:57.

Zvezda je već postala prvak ABA lige, a sada bi mogla da upari taj trofej sa ovim u domaćem šampionatu ako u finalu bude bolja od Mege.

Od samog starta, gosti su u Čačku pokazali ko je favorit, te nisu nijednog momenta doveli u pitanje ko bi mogao da bude pobednik dvoboja.

Prva četvrtina je bila već kobna po Borac shodno tome da je postigao samo osam poena, a razlika je samo rasla do kraja prvog poluvremena.

Impuls Čačana dogodio se na početku treće i na sredini četvrte deonice, ali sve je to skraćivano odmah u koren, čak i bez glavnih Amerikanaca, tako da se pun potencijal može videti definitivno tek u finalu.

Tri minuta pre kraja susreta, Borac je bio na samo devet poena razlike, ali brzopotezna paljba ih je vratila na konačnih -23 i sigurnu pobedu crveno-belih.

Najbolji u sastavu Zvezde bio je Ognjen Dobrić sa 16 poena uz devet skokova i pet asistencija, pridružio mu se Dejan Davidovac sa 12 poena, šest skokova i dve asistencije. U poraženom sastavu, Ćurčić je odigrao solidnu partiju i zabeležio 10 poena, isti saldo je imao i Gavrilović.

Tok meča:

4/4

8. minut - Za tren oka, eto +20. Zvezda je već u finalu.

7. minut - Zvezda je zaustavila nalet Borca, a i publika je brzo utihnula posle minulog naboja (56:70).

6. minut - Pogađa Davidovac dva penala i prekida seriju. Predah na tajm-autu i sprema se strategija za poslednje momente meča (56:67).

5. minut - I nastavlja se sjajna igra Čačana, budi se i publika, a sve to je uslovilo spuštanje ispod deset razlike (54:63).

4. minut - Mogli su domaći dodatno da umanje rezultatski rascep, ali to se nije desilo. Ipak, faul u napadu Noka i nova šansa (51:63).

3. minut - Nastavljaju Čačani sa dobrom igrom u ovoj deonici i dodatno smanjuju vođstvo (51:63).

2. minut - Evo trojke za Borac koji će se, u skladu sa imenom, boriti do kraja za što bolji rezultat (49:63).

1. minut - Po dva poena na obe strane (46:63).

3/4

10. minut - Završena i treća četvrtina, a Zvezda je na +17. Više nego jasno je da crveno-beli idu u finale već sada.

9. minut - Sa penala domaćin dodatno umanjuje prednost gostiju (44:58).

8. minut - Ćurčić spušta loptu u koš da pokaže da je tim iz Čačka još uvek na parketu (42:58).

7. miunt - Sada vođstvo Zvezde samo raste i već sada se ne dovodi u pitanje ko će u finale prvenstva (40:58).

6. minut - Trgnu se Čačani s vremena na vreme, ali to nije dovoljno da se smanji velika prednost koju imaju crveno-beli (40:56).

5. minut - Rit polovičan sa linije za slobodna bacanja, sa druge strane promašaj za tri poena Čarapića (38:54).

4. minut - Dosta dugi napadi koji se retko završavaju poenima. Borac ne uspeva da se približi.

3. minut - Simonović prelepom asistencijom proigrava Kuzmića koji vezuje mini seriju (38:53).

2. minut  - Prvo je Kuzmić pogrešio u koracima, a onda se popravio već naredni napad spustivši loptu kroz obruč. Odgovor je stigao sa druge strane istom merom (36:48).

1. minut - Otvara Borac trojkom drugo poluvreme (34:46).

2/4

10. minut - Kraj prvog poluvremena! Zvezda ima velikih 12 poena razlike i vodi sa 43:31 na pauzi. Kod Beograđana su čak četvorica (Davidovac, Lazić, Dobrić i Noko) ubacili po osam poena. Na drugoj strani, najefikasniji je Ćurčić sa 10 koševa.

9. minut - Ne da se Borac, ali Zvezda je očas posla vratila dvocifrenu razliku pogocima Lendrija Noka sa linije slobodnih bacanja. Trenutno je 40:29 za Beograđane.

7. minut - Probudio se Borac u ovim trnucima, još jedna mini-serija Čačana od 5:0 pa Dejan Radonjić traži tajm-aut pri vođstvu njegovog tima od 31:26.

5. minut - Mini-serija Borca od 6:0 kojom je na krilima Đorđa Ćurčića i Ivana Gavrilovića smanjio zaostatak na 21:29.

4. minut - Samo na trenutke Borac uspeva da veže neku akciju, dok je Zvezda pogotkom Kuzmića za dva, pa trojkom Lazića otišla na 29:15.

1. minut - Druga četvrtina počinje monstruoznim zakucavanjem Radanova koji ipak nije pogodio i dodatno slobodno bacanje. Na drugoj strani trojku je pogodio Ćurčić i smanjio rezultat na 11:21.

1/4

10. minut - Kraj prve četvrtine! Crveno-beli vode sa 19:8 uz sjajnu rolu Davidovca i Dobrića koji su ubacili po 5 poena.

9. minut - Lepa i raznovrsna igra crveno-belih u napadu, Borac nema rešenja, a Zvezda održava razliku u razmeri 9-11 poena. Beograđani vode sa 17:8 na ulasku u poslednji minut.

6. minut - Više od pet minuta Čačani su čekali na prve poene koje je postigao Aleksa Novaković. Smanjio je rezultat na 12:2...

5. minut - Munjevito Zvezda stiže do dvocifrene prednosti posle trojke Branka Lazića, pa Marko Marinović mora da traži tajm-aut kod vođstva 10:0 za goste.

4. minut - Domaćin više od tri minuta bez pogotka dok je Zvezda posle zakucavanja Noka stigla do 7:0.

2. minut - Zvezda prva stiže do poena na ovom meču i to preko Dejana Davidovca. Dvojka, pa trojka sjajnog beka crveno-belih za laganih 5:0 na startu utakmice.

Pre meča:

Zvezda je u prvom duelu na svom terenu bila prilično ubedljiva jer je savladala Čačane sa 101:70.

Pre toga, tim sa Malog Kalemegdana je bez mnogo problema i u kombinovanom sastavu bila bolja od Zlatibora, dok je Borac napravio manje iznenađenje izbacivši FMP u dve partije.

Jedan od ova dva tima će se boriti za državnu titulu protiv Mege koja je savladala sa 2:1 u seriji ekipu Partizana.

Video: Zvezdini igrači na prstima imaju šampionska obeležja: Osvojena ABA liga

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    6. jun 2021 | 22:20

    Vraca se Dulo ,Sasa sa pecanja i oporavljeni Novica jer cele sezone nije mogao da se busa u grudi.Stici ce im sledeca sezona.Pali se masina.

  • xd

    6. jun 2021 | 20:47

    Cekaj jel partizan izgubio od ovih?

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    6. jun 2021 | 21:37

    Чудо нема ком глодара....синоћ покуповали све дозе и смирили се😂😂😂😘

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA