≫ 

Jedina bolja stvar od Jokića košarkaša je Jokić čovek: Uprava Denvera nikad srećnija posle priznanja

Klub je organizovao konferenciju za medije i pohvalio se velikim uspehom svog košarkaša ali i franšize

  • 2
Majkl Meloun, Nikola Jokić Foto: AP/Tanjug

Nikola Jokić (26), završava svoju istorijsku sezonu postajući prvi košarkaš u istoriji koji je iz drugog kruga drafta izabran u NBA, a zatim je osvojio nagradu MVP ligaškog dela.

On je ujedno i prvi igrač Denver Nagetsa u NBA istoriji tima koji je imenovan MVP ijem.

Prethodna najniža pozicija za osvajanje MVP-a bila je ukupno 15. ( Stiv Neš i janis Antetokoumpo).  Osim toga, on je prvi centar koji je osvojio MVP od Shakuillea O’Neala 2000. godine.

Osim toga Jokić je ove sezone zaradio treću uzastopnu Ol Star nominaciju a prvi put je bio i starter. Dva puta je proglašen igračem meseca Zapadne konferencije (decembar / januar i mart) i tri puta igračem nedelje Zapadne konferencije (25. januara, 1. februara, 22. marta).

- Nikolino putovanje od 41. izbora na draftu do MVP-a jedna je od najzanimljivijih pojedinačnih priča kojima smo svedočili u sportu“ - rekao je predsednik kluba Stenli Kroenke.

- Njegov naporan rad, posvećenost i predanost svom zanatu, timu i zajednici su bez premca. Ne bismo mogli biti ponosniji i srećniji što smo ga imali sa sobom u Denveru.

- Jedina stvar koja je bolja od košarkaša Nikole Jokića je Nikola Jokić - dodao je potpredsednik kluba Džoš Kroenke.

- Njegova veština i IQ kombinuju se za lepu košarku i nema zaslužnijeg za takvu prestižnu nagradu.

Džoker je u proseku postizao maksimum u karijeri sa 26,4 poena, 10,8 skokova i 8,3 asistencije za 34,6 minuta po meču. Takođe je šutirao sa visokim procentom u karijeri za dva poena (56,6), za tri poena (38,8%) i sa linije slobodnih bacanja (86,8%), dodajući 1.32 ukradenih lopti po utakmici.

Ove sezone je registrovao 60 dabl-dablova i 16 tripl dablova, nadmašivši Dikembea Mutomboa za većinu dabl-dablova u istoriji Nagetsa

- Kakvo neverovatno postignuće za neverovatnog pojedinca. Nikola je neumorno radio na tome da postane igrač kakav jeste i mi smo neverovatno srećni što je on vodio našu franšizu - rekao je predsednik košarkaških operacija Tim Coneli.

- On je elitna osoba na terenu i van njega koji je okružen porodicom koja pruža ljubav i podršku koja je pomogla da se ovaj dan omogući.  Tako sam srećan i poštujem toliko napornog rada i predanosti koji je uložio da bi stigao do ove tačke - izjavio je glavni trener Majkl Meloun

- Imao sam sreće da treniram Nikolu tokom cele karijere i da vidim njegov rast od drugog kruga koji pokušava da nauči NBA do višegodišnjeg All-Star-a, a sada je MVP zaista izvanredan. Zaslužuje ovu čast i ne uzimam zdravo za gotovo da treniram igrača, i što je još važnije osobu poput Nikole.

Video: Kako je Nikola Jokić zavoleo konje?

Video: Otkrivamo na šta Jokić troši svoje milione: U štali ima bogatstvo, a za zver u garaži je dao mnogo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nije bas jedina

    9. jun 2021 | 12:22

    Ocekujemo da donira koju paru bolesnoj deci. Ne moze ih sve sam potrositi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA