≫ 

Skandal za kraj: Jokić isključen, a Denver počišćen, da li je MVP zaslužio ovakav tretman sudija?!

Ovo zaista nije bilo potrebno arbitrima...

  • 26

Šou i skandal za kraj... Košarkaši Denvera doživeli su i četvrti poraz u nizu od Finiksa, ovoga puta 125:118, a eliminaciju iz NBA plej-ofa obeležilo je isključenje MVP-a Nikole Jokića koji je u jednom kontaktu grubo faulirao protivnika, posle čega su ga sudije poslale van igre! Čini se da to Srbin nije zaslužio.

Jokić je u trećoj četvrtini izašao visoko da izvrši pritisak na Kameronu Pejnu, odigrao nešto oštrije i pri nameri da udari loptu, što je i učinio, zakačio protivnika po licu.

Definitivno mu nije bila namera da udari protivnika, već samo da napravi grublji faul. Sudije su pregledale snimak, imale su sve vreme ovoga sveta da to i shvate, ali su na kraju donele odluku da srpski as mora da napusti igru i ode u svlačionicu.

Posle tog faula, stvorila se velika gužva i Jokić je ušao u raspravu sa Devinom Bukerom, tu je pritrčalo još nekoliko igrača koji su mahom razdvajali strane.

Čini se da je to ujedno i poslednji udarac bio Denveru pred ispadanje, jer do kraja meča nisu imali u sastavu igrača koji je jedini bio svetla tačka u ovoj seriji.

Nikola je i pored ovog nezasluženog isključenja uspeo da zabeleži dabl-dabl sa 22 poena i 11 skokova uz četiri asistencije i jednu blokadu.

Kao i tokom celokupnog okršaja, Sansi su se oslonili na vodeći dvojac Buker-Pol. Iskusni Pol je bio najefikasniji košarkaš susreta sa 37 poena uz sedam asistencija i tri skoka, dok ga je Buker ispratio sa tri poena manje uz 11 skokova i četiri asistencije.

Šteta je što Nagetsi nisu imali ranije pomoć Vila Bartona koji nije bio deo sastava zbog povrede, a sada je, po isključenju Jokića, bio retka svetla tačka među domaćima sa 25 poena.

Denver je imao vođstvo samo u prvoj minuti susreta (2:0), a nakon toga kreće borba za goli život. Konstantan minus je pravio i konstantan pritisak, sve do tog kobnog momenta u trećoj deonici kada je Jokić morao da napusti teren. Od tada, Denver nije smogao snage da se približi makar na jedan posed zaostatka.

Video: Kakva borba! Nikola Jokić kao Denis Rodman

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Moca

    14. jun 2021 | 08:14

    Cuj ovo nije bilo potrebno sudijama ,ocemo li vec jednom biti realni I reci zasluzeno je iskljucen ,da li bi isto pisali da je obrnuta situacija da je Jokic dobio po nosu od Bukera I da je Buker iskljucen jel bi ste I tad napisali da to nije bilo potrebno sudijama.

  • Zoran

    14. jun 2021 | 07:49

    Ti je Srbska krv, tako je brate nedaj se!

  • Dule

    14. jun 2021 | 08:19

    Nije smeo sebi da dozvoli ovako nesto kao mvp...zasluzeno iskljucenje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA