≫ 

Poklonite se kralju: Jokić posle MVP titule uvršten u prvi tim NBA lige, društvo mu pravi Dončić!

Veliko priznanje za momka iz Sombora

  • 13
Nikola Jokić Foto: Tanjug / AP

Nakon što je potpuno zasluženo ušao u istoriju NBA lige osvojivši priznanje za najkorisnijeg igrača ligaškog dela sezone, čime je postao prvi igrač iz Srbije kojem je to pošlo za rukom, Nikola Jokić dobio je još jedno veliko priznanje tokom ove noći.

Naime, on je po drugi put u karijeri izabran u idealnu petorku NBA lige! A tamo se po prvi put od kada se on sastavlja nalaze barem tri košarkaša iz Evrope, što dovoljno govori o dominaciji igrača sa Starog kontinenta u košarci ove takmičarske godine, jer podsetimo da ni idealni tim Evrolige po prvi put u sebi nije imao nekog Amerikanca.

Uz Nikolu Jokića u idealnom timu se sasvim očekivano našao i dvostruki uzastopni MVP pre srpskog košarkaša, Janis Adetokunbo, a ono što će dodatno obradovati Balkance jeste podatak da se i Luka Dončić našao među najboljih pet. Tim su kompletirali Stef Kari i Kavaj Lenard.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by NBA (@nba)

Srpskom košarkašu, kao što smo pomenuli, ovo je drugi put da se nalazi u prvoj petorci NBA lige, pošto je tu priliku imao i u sezoni 2018/19, a prethodne takmičarske godine bio je izabran u drugu najbolju petorku. Treći Evropljanin koji je ikada postao MVP odigrao je sve mečeve u sezoni, što je opet podatak za svako poštovanje.

Drugu najbolju petorku sezone sastavili su Kris Pol, Dejm Lilard, Džoel Embid, Džulijus Rendl i Lebron Džejms, dok treći sastav lige čine Kajri Irving, Bredli Bil, Rudi Gober, Džimi Batler i Pol Džordž.

Video: Čiji je uspeh veći - Đokovićev ili Jokićev? Pitali smo ljude na ulicama Beograda šta oni misle

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srpskaposla

    16. jun 2021 | 07:44

    Luka Dončić je poreklom Srbin,otac i deda i svi sa očeve strane su Srbi sa Kosmeta a sa majcine strane Slovenac,rođen je u Sloveniji i otac ko otac ako je Sebin najčesće menja veru za večeru tako da su im deca automatski ono odakle im je žena a tek o srpkinjama ne treba trositi reči,u Srbiju da dođe bilo ko bilo odakle i oženi Srpkinju podrazumeva se da je dete to sto mu je otac a kad još ona ode negde i uda se,ona tada zaboravlja i odakle je i ko je a kamoli da li će promeniti poreklo....

  • Sasa

    16. jun 2021 | 10:03

    Opet nece da igra za reprezentaciju

  • Vuk

    16. jun 2021 | 08:24

    A gde je Durent?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA