≫ 

Finiks kao pravi feniks: Sansi poveli sa 2:0 u finalu Zapada, Ejton zakucao preko Hrvata za pobedu

Veliko slavlje tima iz Arizone koji je na pola puta da se domogne velikog finala NBA lige

  • 3

Šalili smo se na kraju prošle sezone kako je Finiks jedini tim koji je u "bablu" posle prekida bio neporažen. Ali Sansi time kao da su samo nagovestili veliki uspeh koji su već ostvarili ove takmičarske godine. Ne samo da su ušli u finale Zapadne konferencije, nego su na dobrom putu da se domognu finalne serije čitave NBA lige, pošto nakon noćašnje pobede imaju vođstvo od 2:0 u seriji protiv Los Anđeles Klipersa - 104:103.

Istina, Klipersi su bez Kavaja Lenarda, ali to ne može da umanji fantastične partije koje pruža tim iz Arizone. Uspeli su u poslednjem napadu na utakmici da načine još jedan šok, tako što je lopta iz auta došla na alej-up za Deandrea Ejtona, koji je zakucao unutar predviđenog vremena i veliko slavlje moglo je da počne.

Bilo je svima jasno da će lopta ići pod obruč, ali niko nije ispratio kretnje Ejtona, koji se izmigoljio i na kraju zakucao preko igrača iz našeg "komšiluka", Ivice Zubca. Košarkaš Finiksa je na kraju meč okončao sa 24 poena i 14 skokova.

Pravo je pitanje šta će Klipersi na kraju uraditi ukoliko se kao tačne ispostave pretpostavke da je Lenard nešto teže povređen i da mora na pauzu dugu nekoliko meseci. Bez njega igra Klipersa izgleda znatno ograničenije, a Pol Džordž ne može sam. Iako je ubacio 26 poena, to je bilo nedovoljno.

U timu Finiksa u prvi plan iskočio je Kameron Pejn sa 29 poena i devet asistencija, dok je Devin Buker "zatajio" poenterski sa samo 20 poena, što je znatno manje u odnosu na ono što nam obično prikazuje. Džonson i Šarić su završili sa po 11 poena.

Serija se sada seli u obližnji Los Anđeles, gde će Klipersi svakako biti favoriti, a takođe vredi istaći da su i u prethodne dve serije gubili sa 2:0 na početku, a da su na kraju uspevali da izađu kao pobednici.

Video: Jokića u Somboru niko ne osuđuje što ne igra za Srbiju: Napravio čudo od hipodroma, dobio i bilborde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Don

    23. jun 2021 | 08:01

    Kakav amaterizam u odbrani da ti na 0.9 prikuca covek a stavis 2 centra da cuvaju reket. Finiks bas zbog ovog treba da prodje dalje!

  • Bob

    23. jun 2021 | 07:47

    Čak 14 skokova...stvarno je to ogroman broj skokova,10 igraca imaju prosek od 11..smesni ste majke mi... 14 je korektan broj, 20 je čak....

  • Ixa

    23. jun 2021 | 08:40

    Pre toga je bio faul u napadu,vukao je za dres Zubca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA