Novo čudo Bogdana s Atlantom: Brejk na startu finala Istoka, Jang uništio Milvoki s 48 poena

Srpski reprezentativac je kao starter započeo finale istočne konferencije, iako je bio pod znakom pitanja zbog povrede

  • 18
Bogdan Bogdanović, Trej Jang, Atlanta Hoks

Foto: Profimedia

Košarkaši Atlante napravili su brejk na startu NBA finala istočne konferencije pošto su na gostujućem terenu pobedili favorizovani Milvoki sa 116:113. Srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović meč je započeo u startnoj postavi, što može da raduje, jer je njegov nastup bio pod znakom pitanja zbog povrede kolena koja ga je mučila.

Bogdanović je za 27 minuta u igri postigao 4 poena imao tri skoka, dve asistencije i tri ukradene lopte. Nije previše šutirao (1 od 6 iz igre, 0 od 2 za tri), dok je sa linije penala bio stoprocentan (2 od 2).

Junak Atlante bio je Tre Jang, superstar Hoksa koji je postigao 48 poena i uz to imao 7 skokova i 11 asistencija. Pratio ga je Džon Kolins sa 23 poena, dok su dvocifreni bili i Kevin Uerter sa 13 i Klint Kapela sa 12, uz 19 skokova.

Milvokiju nije bila dovoljna ni sjajna partija Janisa Adetokumba, koji je postigao 34 poena uz 12 skokova i 9 asistencija, kao ni odlična igra Džrua Holideja koji ga je pratio sa 33 poena i 10 asistencija.

Tokom većeg dela prvog poluvremena Milvoki je imao prednost koja je u jednom momentu iznosila maksimalnih 9 poena. Međutim, sredinom treće deonice Atlanta je kontrolisala meč, da pred kraj poslednje deonice ponovo Milvoki preuzeo vođstvo i imao +4.

Tada je Kolins pogodio neverovatno bitnu trojku i vratio Atlantu u život na 1.39 do kraja, da bi 30 sekundi pre kraja meča Kapela pogodio veoma bitno polaganje za vođstvo Atlante. Igračima Milvokija se u tim momentima "stegla ruka", promašivali su bitne šuteve, a to je iskoristio Tre Jang da sa linije penala dodatno odlepi Atlantu na +3.

Kris Midlton je imao šut za tri poena za produžetak, ali je promašio, pa je Atlanta pobedom započela istočnu seriju, iako joj pre meča niko nije davao prevelike šanse i Milvoki je po kladionicama bio ozbiljan favorit u seriji.

Naredni meč na programu je u noći između petka i subote od 02.30, takođe u Milvokiju.

Video: Dan kada se Bogdan Bogdanović zaplakao pred novinarima: Krivo mi je što sam na kraju izgubio snagu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • РЗ-ЦЗ

    24. jun 2021 | 07:46

    "Ново чудо Богдана"! Шта је то урадио Богдан па да се назове чудом, дао 4 коша?

  • Filip

    24. jun 2021 | 07:37

    Zar on nije povredjen?

  • Semajlirane_pufne

    24. jun 2021 | 09:23

    Sta je tu čudno Bogi povređen igra za svoj klub i cim osvoji NBA prsten samo se umije malo i kreće za Srbiju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA