Novicki stigao u Ljubljanu da "kapariše" Dončića: Šetkao se ulicama Ljubljane pred istorijski potpis

Slovenački košarkaš dobiće 200.000.000 dolara za pet godina

  • 1
Luka Dončić Foto: Tanjug/AP

Prošle sedmice stigla je najava iz Dalasa da bi čelni čovek franšize Mark Kjuban zajedno sa trenerom Džejsonom Kidom i legendarnim Dirkom Novickim mogli da "zapucaju" put Ljubljane kako bi ponudili Luki Dončiću "supermaks" ugovor na kućnom pragu.

Niko to nije shvatio baš u potpunosti ozbiljno, ali su Amerikanci očigledno rešili da isteraju taj deo priče i sleteli su u Ljubljanu danas tokom jutra. Slovenački ogranak televizije N1 primetio je Novickog i Kida kako uživaju u suncem okupanoj prestonici.

Sve to dolazi nakon fantastičnih igara Luke Dončića za Dalas tokom prethodne sezone, ali i vesti da je Slovenac uvršten u najbolju petorku turnira na Olimpijskim igrama u Tokiju. Pred njega će biti predstavljen čuveni "supermaks" ugovor na pet godina vredan više od 200.000.000 dolara. Potpis će biti stavljen na papir u Sloveniji.

Iako je bilo nekih nagoveštaja da bi druge franšize mogle da preotmu Dončića iz ruku Dalasa, to se nije desilo. Maveriksi su odlučili da svoju budućnost u potpunosti stave u ruke sjajnog mladog košarkaša, koji je u poslednjoj sezoni postizao 27,7 poena po utakmici uz osam skokova i 8,6 asistencija.

Na olimpijskom turniru ubacivao je 23,8 poena u proseku, što ga je svrstalo na treće mesto, a na sve to je imao 9,7 skokova (drugo mesto na turniru) i 9,5 asistencija (prvo mesto u Tokiju).

Video: Sve o Luki Dončiću: Kako igra, kako razmišlja i da li bi mogao zajedno sa Jokićem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA