≫ 

Budžet Zvezde manji od Partizanovog: Čović otkrio koliko su novca crveno-beli spremili za sezonu

Predsednik crveno-belih istakao da je zbog korona udara klub prinuđen da ima manji budžet

Nebojša Čović Printskrin: Prva Tv

Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda, gostovao je u jutarnjem programu televizije Prva, gde je pričao o Crvenoj zvezdi i svom novom mandatu u klubu na mestu predsednika, ali i o budžetu kluba za novu sezonu.

On je takođe najavio da će vakcinisani navijači imati i popust za kupovinu sezonskih karata.

Podsetimo, juče je predsednik Partizana Ostoja Mijailović otkrio da je budžet crno-belih 6 miliona evra.

- Naš bruto budžet je 5 miliona i 100 hiljda evra, a to nije samo za naknade igrača, već i za menadžersku proviziju, plaćanje stanova i kola igračima. Tu spadaju i ugovori o radu i ugovor o naknadi i svi su određeni određenim poreskim ugovorima.

- Tačno je da dugujemo 30 miliona dinara za PDV i to je zbog korona udara. Sve te priče oko dugovanja su netačne jer je njima pridotat dug bivše Zvezde koja su rešena UPPR-om - istakao je Čović i dodao:

- Čeka nas još jedna teška sezona. Prošle godine smo planirali 250.000 evra budžet za putovanja, a potrošili smo 750.000 evra. Planisrali smo od karata preko milion evra, na kraju smo imali 50.000 evra. Kad se sve sabere deficit od prošle sezone je oko 3 miliona evra. Uzeli smo sve što može da se uzme, tri trofeja. Ukupno, od kada je ovo rukovodstvo Zvezde tu, uzeli smo 17 trofeja, ne računajući mlađe selekcije - objasnio je Čović i dodao:

KK Crvena zvezda Foto: KK Crvena zvezda / Printscreen / Youtube

- Vakcinisani će imati značajne popuste za kupovinu sezonskih karata, ali i za dnevne karte. Što se tiče utakmica, od 17 utakmica Evriolige 7 igramo u Areni, a 7 u Pioniru, dok su 3 utakmice otvorene i videćemo šta će biti jer se preklapaju sa planiranim koncertima Ane Bekute, Bore Čorbe i Zorice Brunclik.

- Nadam se da ćemo naći da uskladimo vreme da pomerimo termine kod Evrolige i da nađemo zajednički jezik. Jer verujem da su i oni zvezdaški orjentisani - objasnio je predsednik Zvezde.

Na kraju je rekao da će do polovine septembra odlučiti da li ostaje na čelu Zvezde:

- Odluku o tome će doneti zdravstveno stanje, odnosno lekari. Nisam još u toj formi da mogu da vodim klub. Ja nisam onaj koji će samo da priča o nečemu, već mora da radi. Negde do sredine septembra ću doneti odluku oko kandidature, ali klub svakako funkcioniše odlično - dodao je Čović.

Video: Odgovor Željka Obradovića na pitanje da li je spreman na medijski rat s Nebojšom Čovićem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    29. avgust 2021 | 12:12

    Eto Covic kaže 5 miliona budžet bez papira da dokaže to i cigani veruju a minimalni budžet za učešće u EL 7 miliona... Ostoja kaze 6 miliona i cigani grakcu u jedan glas kako laže i da je prevarant.....Ciganska filozofija sve sto njihovi kažu (bez dokumenata) to je istina a Partizan uvek laze

  • Marko

    29. avgust 2021 | 11:28

    Lepo je Dule rekao, moralni gmizavac! 😂😂😂

  • Ivan

    29. avgust 2021 | 11:24

    Budzet 5 miliona, a Evroliga zahteva da klubovi imaju minimum 7 miliona evra budzet

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA