≫ 

Presedan u regionalnoj košarci: Druga ABA liga prvi put će se igrati bez klubova iz Hrvatske

Gorica je odustala od takmičenja, smatrajući da im je bolje da nastupaju u Alpe-Adrija kupu

  • 0
Trofej ABA 2 lige Foto: ABA 2 liga / Dragana Stjepanović

Šuškalo se ovih dana, a kasno sinoć je i potvrđeno - spisak klubova koji će nastupati u ABA 2 ligi za narednu sezonu skraćen je za jedno ime. Gorica iz Hrvatske objavila je da se povlači iz takmičenja, pa to znači da će drugi rang regionalne košarke po prvi put od osnivanja proteći bez klubova iz ove zemlje, što je svojevrstan presedan.

Naime, Gorica je odlučila da se takmiči u Alpe-Adrija kupu u kojem učestvuju klubovi iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Slovačke, Češke i Poljske. Pored ovog kluba, iz Hrvatske će učešće uzeti još Šibenka i Škrljevo.

- Ekipe će biti podeljene u četiri grupe od po četiri ekipe, a pre dve plasiraće se u četvrtfinale. To garantuje šest jakih međunarodnih utakmica i verujemo da će Sesarov sastav i ove godine na najbolji način predstavljati hrvatsku košarku - navodi se u saopštenju ovog tima.

Žrebom je odlučeno da Gorica nastupi u Grupi C zajedno sa ekipama Dabrove Gornice iz Poljske, Spiških Ritijera iz Slovačke i BK Djuksa iz Austrije. Šibenka će se takmičiti u Grupi A sa Pardubicama iz Češke, Levickim Patriotima iz Slovačke i Rajfajzen Flajersima iz Austrije, dok će Škrljevo igrati u Grupi D sa Slunetom Usti nad Labem iz Češke, Prijevidzom iz Slovačke i Ilirijom iz Slovenije.

Automatski, to znači da su tri mesta ostala nepopunjena za novu sezonu ABA 2 lige i ona će biti popunjena specijalnim pozivnicama, za koje će zainteresovani klubovi morati da plate 50.000 evra. Podsetimo, od srpskih klubova će se ove sezone u drugom rangu naći Mladost iz Zemuna i Vojvodina iz Novog Sada.

Video: Bivši trener KK Crvena zvezda, Svetislav Pešić, pružio podršku u finalu Superlige

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA