Panter o pritisku zbog najveće košarkaške plate u Srbiji, razgovorima sa Žocom, zašto je odabrao Partizan...

Najveće pojačanje Partizana ističe da je teret uvek na njihovim

  • 16
Kevin Panter

Printskrin: Youtube/BasketNews

Najveće pojačanje Partizana Kevin Panter, željno ičšekuje početak sezone, gde Partizan gostuje Zadru u ponedeljak od 18 časova, a to je i rekao u intervjuu koji je dao za "BasketNews".

U velikom intervjuu Panter se dotakao samih pregovora sa Milanom i potom Partizanom i kako je došlo do potpisa za crno-bele, o tome ima li pritisak zbog činjenice da je najplaćeniji košarkaš u Srbiji svih vremena, ali i o radu sa Željkom Obradovićem.

- Prva ideja šta ću da radim, biću iskren, mislio sam da ću da se vratim iskreno, ali to je biznis u košarci, desi se šta se desi - rekao je Panter, koji je istakao da Partizan i Milano nisu imali nikakav zajednički kontekst kada je on odlučivao o nastavku svoje karijere.

- Ne, Partizan i Milano nemaju ništa zajedničko, mi smo ušli u pregovore s Milanom pre nego što se Partizan uključio, ali kažem, takav je biznis u košarci i desilo se šta se desilo - rekao je Panter, koji je otkrio da je pre toga telefonom razgovarao sa Željkom Obradovićem.

- Razgovarali smo telefonom dva-tri puta. On voli izazove, vratio se trenerskom poslu, ali voli izazove, želi da ide visoko i ide jako, automatski, moj život je pun izazova, odmah je dobio znak odobravanja sa moje strane, za mene je to bilo lako. Želimo da uđemo u Evroligu, to je posebna motivacija jer pokušavamo da uradimo nešto posebno. Mislim da je to bila dobra i laka odluka sa moje strane - opisao je Amerikanac, koji se ni u jednom momentu nije preispitivao kod odluke da dođe u Humsku.

KK Partizan - Anadolu Efes, Prijateljska utakmica

Kevin Panter na utakmici Partizana i Efesa; Foto: Nikola Tomić

- Ne zaista, znao sam da je drugačije uz trenera poput Obradovića. I s tim da sam ja bio prvi igrač, verujem da je pomoglo da i drugi igrači dođu, da žele da budu deo tima. Kada je on preuzeo posao, znao sam da će uraditi mnoge dobre stvari.

Prva plata u Evropi bila mu je 40.000 evra godišnje, prolazio kroz težak momenat

 

Dotakao se Panter i teškog momenta svoje karijere, kada je kao ruki u evropskoj košarci imao platu od 40.000 evra godišnje.

- Imao sam pasoš još dve nedelje pre nego što je trebalo da odem. To je bila provera stvarnosti, nisam znao da li ću igrati predsezonu NBA ili ne, stvari poput toga. Na početku sam se mnogo mučio van terena, bilo je jako teško. Kada si van Amerike, treneri se često menjaju, hrana je drugačija, stil života. Moraš da se navikavaš.

- Čak i sada, i sada moram da se privikavam, ali nije toliko teško, jer tada sam se suočavao sa situacijama u kojima nikada nisam bio, sve je bilo drugačije, jezik... Bilo je čudno, stil košarke mi je bio čudan, pitaju me zašto ne pravim faul u kontri, mrzeo sam to, ali sada gledam sve drugačije, jer razumem igru i zašto to rade. U Americi to ne rade, ali onda shvatite da je pametno to što rade, jer sprečavaš protivnika da postigne poene, nauče te da koristiš faulove, u Americi ne umeju da koriste faulove, to je istina - opisao je Panter.

Imaš li pritisak zbog toga što si najplaćeniji košarkaš ikada u Srbiji? "Teret sa mojih ramena nikada ne odlazi"

 

Kk Partizan, Trening pred početak priprema

Foto: Nikola Tomić

On ističe da ne može da dočeka prvu zvaničnu utakmicu.

- Radimo jako, ne mogu da dočekam početak moju prvu zvaničnu utakmicu. Gledajući treninge i rad, biće ovo zabavna godina, uzbuđen sam pred prvu zvaničnu utakmicu. Želimo da pobeđujemo.

Upitan je koliko će mu biti veliki pritisak to što je najplaćeniji igrač u istoriji srpske košarke.

- Teret sa mojih ramena nikada ne odlazi, to je nemoguće, stvari koje radim ovde su svuda oko mene.

Kk Partizan, Trening pred početak priprema

Kevin Panter i Željko Obradović; Foto: Nikola Tomić

Za kraj je dobio pitanje koliko Željko Obradović pomaže njemu i ostalim igračima.

- Mnogo nam pomaže, trener može da ti kaže šta god hoće, ali kao igrač, ti takođe moraš da budeš veliki. Trener nije tu da igra. On ti pomaže neverovatno, ali koliko ti trener pomaže, toliko i igrači treba da pomažu jedan drugome takođe. Znamo da će nas trener sjajno podučavati, da će nam pokazati kako da igramo, ali mi igrači moramo da budemo bolji svakog dana, da radimo svakog dana i da rastemo. Ako to uradimo, biće zabavno - zaključio je Panter.

Video: Panter o dolasku u Partizan posle Zvezde: Nadam se da mi navijači neće ništa reći

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PERA KOJOT

    21. septembar 2021 | 18:12

    Sto bi ja voleo da prolazim kroz tezak period od 40 hiljada evra godisnje moze i do penzije ako treba mucicu se...

  • Air Mo ✈

    21. septembar 2021 | 18:24

    Prvo i prvo, plata mu nije 2 500 000€ Drugo i drugo, i da jeste tolika ne bi bila najveća u istoriji srpske košarke. Divac je za zvezdu (onu pravu) odigrao 2 utakmice i zaradio 500 000$, 250 mo utakmici. Što znači da je odigrao celu sezonu, 35 utakmica otprilike puta 250 000 je 8 750 000$. Tako da lako dolazimo do najvećeg ugovora u istoriji. Takodje Panter ima ugovor na 2 godine, što znači da bi godišnje to bilo 1 250 000€, (mada samo lud može da veruje da ima toliku platu). I te pare podelimo na 50ak utakmica godišnje i dobijemo 25000€ po meču. Znači NI BLIZU najvećem ugovoru. I jedno pitanje za kraj. Za koliko je Panter igrao u czvfmp? Za plaćen stan i topli obrok?

  • Gg

    21. septembar 2021 | 18:36

    Covek dao vise intervjua nego poena...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA