≫ 

12 Pešićevih "zapovesti" koje svaki srpski košarkaš mora da zna: Jedna kao da je stvorena za Jokića!

Iskusni trener se tokom karijere duge više od 40 godina vodio jasnim pravilima, a danas će biti promovisan u "Kući košarke"

  • 12
Svetislav Pešić Foto: Marko Jovanović

Trofejni trener Svetislav Pešić novi je selektor mušske košarkaške reprezentacije Srbije, a danas je i zvanično predstavljen u Kući košarke.

Pešić će predvoditi srpski nacionalni tim već u novembarskom prozoru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023, kada će Srbija 25. novembra 2021. dočekati Letoniju, dok će tri dana kasnije gostovati Belgiji.

Pešić je kao selektor Jugoslavije 2001. godine u Istanbulu ubedljivo osvojio evropsko zlato, dok je godinu kasnije doneo našoj reprezentaciji titulu šampiona na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu.

Pre toga, od 1984. do 1987. bio je selektor mlađih reprezentativnih selekcija Jugoslavije, 1985. je osvojio kadetsko, 1986. juniorsko Evropsko prvenstvo, a 1987. u Bormiju postao je šampion sveta.

Video: Pešić spreman da se udvara Jokiću: Ne samo njemu, nego ću se svima udvarati

Njegov dosledan i sistematičan rad doveo ga je do najvećih trenerskih imena, a Telegraf vam sada donosi 12 Pešićevih zapovesti koji se on uvek držao, a jedna od njih kao da je stvorena za situaciju Nikole Jokića, kome je najavio da će se udvarati, kao i svim ostalim košarkašima.

Video: Pešić promovisan kao novi selektor Srbije: Zaboravi na iskustvo, ako ne znaš da ga koristiš

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Potkivač konja

    29. septembar 2021 | 19:16

    Ma pusti Jokića nek timari konje i onako se nikad nije oznojio za Srbiju.

  • Lazo

    29. septembar 2021 | 19:07

    Pesicu ne moj nikoga da molis. Nisu oni vredni pomena neka kotrljaju stare gume po americi. Kao sto si oterao Radmanovica tako uradi sa svima ostalima ko pomisli da ne igra za SRBIJU.

  • Nenad

    29. septembar 2021 | 18:33

    Treneru nije posao da kleči i da moli da neki igrač igra za reprezentaciju.Svaki igrač mora sam da izrazi želju da hoće da igra za svoju zemlju jer sve drugo bi bilo velika greška trenera i time gubi i autoritet i sve drugo što je potrebno za svakog trenera.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA