≫ 

Kakva ekipa na okupu: Jelovac, Kolom, Angola i Papas poraženi od mađarske ekipe u Ligi šampiona

Sombatelj je savladao AEK iz Atine pred domaćom publikom

  • 3
Stevan Jelovac Foto: MN Press

AEK iz Atine sakupio je pravi tim "globtrotera", sa kojima želi da napadne mesto u završnici FIBA Lige šampiona. Međutim, prvi meč na tom putu nije bio baš preterano uspešan, pošto je grčki sastav poražen na gostovanju u Mađarskoj protiv malo poznatog Falko Sombatelja - 83:78.

Samo oni zagriženi ljubitelji košarke su verovatno prethodno čuli za mađarsku ekipu, koja je trenutno vodeća u šampionatu naše susedne zemlje sa četiri pobede iz četiri kola ispred Solnoka i DEAK-a.

Međutim, ono što je posebno interesantno jeste to ko čini ekipu poraženog AEK-a. Čak šest nacija bilo je reprezentovano večeras u Mađarskoj u timu sa juga Balkana. Pre svega, tu je bio Stefan Jelovac koji se vratio iz Japana (prošle sezone igrao za San-En Neo-Finiks), potom je tu bio bivši igrač Zvezde, Kino Kolom, nekadašnji košarkaš Partizana, Brajan Angola, te legendarni Nikos Papas, koji je na sve bio na klupi za rezervne igrače.

Upravo je nekadašnji igrač Panatinaikosa bio najefikasniji u gostujućem sastavu sa ravno 20 poena, a uz to je sakupio još dva skoka i jednu asistenciju. Što se Jelovca tiče i on je bio dvocifren sa 14 poena uz pet uhvaćenih lopti, Angola je bio takođe odličan sa 17 poena, dok je Kolom završio sa pet poena, četiri skoka i osam asistencija.

Inače, Falko Sombatelj vodi trener Miloš Konakov koji vodi poreklo iz naše zemlje, a u stručnom štabu se nalazi i pomoćni trener Marko Ćurović.

AEK-u sada sledi možda i najteži protivnik u ovoj grupi - Trevizo. Na svu sreću, taj duel igraće na domaćem terenu 19. oktobra i pobeda bi ih ostavila u konkurenciji za prvo mesto koje jedino direktno vodi u osminu finala.

Video: Davidovac presrećan nakon povratka na teren: Drago mi je što sam se vratio baš u ovakvoj utakmici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    6. oktobar 2021 | 21:26

    Zasto ne napisete da Falco vodi nas covek mlad trener Milos Konakov i da je pomocni takodje nas covek … i oni su dobili obaj AEK

  • sombateli

    6. oktobar 2021 | 23:18

    nije sombatelj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA