≫ 

I Partizan ume da "pokaže zube" u odbrani: Sve je mnogo lakše uz perfektnog Smajlija i Trifunovića

Košarkaši u crno-belim dresovima odigrali su odličan meč protiv Studentskog centra gde su kontrolisali situaciju od prvog do poslednjeg minuta

  • 15
Uroš Trifunović, Alen Smailagić Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Partizana bez većih poteškoća su savladali ekipu Studentskog centra (79:57) u okviru trećeg kola ABA lige i ujedno premijeri pred domaćim navijačima u zvaničnim utakmicama. Oko 5.300 navijača pratilo je momke Željka Obradovića, koji su još jednom dokazali da će se ove sezone boriti za najviše ciljeve.

A kako jedan za drugim odmiču susreti u novoj sezoni, nekako se kristališe da će odbrana biti važna stavka u igri Partizana. Nakon što su Zadar u prvom kolu "zaustavili" na 73 poena, a potom Split na 59, juče su u Areni postavili novi rekord, pošto su Studenti postigli samo 57 poena protiv odlično postavljene defanzive crno-belih.

Kroz svoju trenersku karijeru, Željko Obradović često je isticao da "od odbrane kreće dobar napad", a možda je onaj tajmaut pred sam kraj utakmice kada je "ribao" svoje igrače iako su u tom momentu vodili sa +26 dovoljan pokazatelj koliko najtrofejniji trener u Evropi sve želi da dovede do perfekcije.

Ono što je takođe "upadalo" u oko jeste činjenica da je Partizan veliku većinu napada završavao u poslednjim sekundama, a jedino što je zapravo pravilo problem jeste veliki broj izgubljenih lopti, što je pomalo paradoksalno, uzimajući u obzir da se one obično dešavaju ekipama koje pokušavaju da utakmicu ubace u viši ritam. I sam Obradović je rekao da će tome posvetiti dodatnu pažnju u trening sali.

Trener Partizana mnogo je rotirao i šansu je pružio apsolutno svima koji su bili u protokolu osim Gregora Glasa, za kojeg je istakao da je imao određenih problema sa udarcem u oko koje je dobio na treningu. Njegovo odsustvo maksimalno je iskoristio Uroš Trifunović, koji je potvrdio da se nalazi u finoj formi na startu. Juče je imao samo jedan promašaj (1/2 za dva, 2/2 za tri, 2/2 sa penala) uz deset poena, dva skoka i dve asistencije.

Video: Trifunović srećan posle dobre partije: Volim da igram kada je dobra atmosfera

- Mnogo su nam falili navijači prošle sezone, tako da smo svi bili veoma motivisani da se pokažemo pred njima u najboljem svetlu. Mi smo i dalje ekipa koja se uigrava, mladi smo, mislim da ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolji. Verujem da ćemo puniti halu na svakoj domaćoj utakmici.

- Volim da igram kada je dobra atmosfera, a svi znamo kakvi su naši navijači. Prijalo mi je, nadam se da ću tako da nastavim. Pokušavam da radim sve ono što znam i da pomažem ekipi da pobedi - reči su Trifunovića posle meča.

Pored raspoloženog Trifunovića, na delu smo videli i perfektnog Smailagića, koji zaista tako i igra od početka nove sezone. Upravo on pravio je prevagu na tas crno-belih kada je napadačka igra u pitanju, nije se libio da preuzme odgovornost kada je to bilo najpotrebnije, hrabro je kretao ka košu i dolazio do poena kada su ostali "postili".

Navijači će sigurno biti srećni i činjenicom da Dalas Mur nije doživeo težu povredu, nakon što je izašao sinoć u četvrtoj četvrtini zbog bola u zglobu. Trener Željko Obradović potvrdio je da on verovatno neće ni morati na snimanje, a potom je i sam košarkaš u prolazu za medije potvrdio da se oseća dobro. Uz to, Rodions Kuruc je negativan na testu za koronu, pa će se i on uskoro vratiti u opticaj.

Iako su u pitanju samo prvi "koraci" u novoj sezoni, treba istaći da Partizan nije tako često kretao u takmičarsku godinu sa 3-0, zbog čega crno-beli moraju da budu izuzetno zadovoljni, naročito uzimajući u obzir da su dve pobede došle na strani. Već od narednog vikenda uslediće pakleni ritam igranja utakmica na tri do četiri dana, zbog čega će Željko Obradović morati da pravi određene rotacije i čuva energiju.

Video: Partizan pregazio debitanta u ABA ligi na premijernom meču pred Grobarima koji su dočekali Žoca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Koš

    10. oktobar 2021 | 13:08

    U mnogo jaka ekipa pa se raduju....

  • Grobar

    10. oktobar 2021 | 13:46

    Partizan iz Trinkijevog vremena je za ovaj tim Partizana Dream team! Kakvo je mučenje gledati utakmice...bice bolje jer gore nadam se ne može!

  • Kk..🏀🏀🏀

    10. oktobar 2021 | 14:51

    Puna podrška timu sto vise vreme prolazi bice sve bolje..💪💪💪🏆🏆🏆

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA