≫ 

Mirotić utišao Istanbul i tešio Đorđevića posle koša za pobedu u poslednjoj sekundi

Kakva završnica u "Ulker Areni"

  • 0
Mirotić, Đorđević

Foto: Youtube / Printscreen / Sport Klub

Kakvo ludilo smo videli u završnih 60 sekundi utakmice između Fenerbahčea i Barselone! Sve je išlo na to da ćemo gledati produžetak, navijači turske ekipe gajili su nadu da Katalonci za šest preostalih sekundi neće postići koš, ali nije tako mislio Nikola Mirotić! Sjajni košarkaš postigao je koš uz zvuk sirene za pobedu i muk u "Ulker Areni" - 74:76!

A samo minut ranije, pre tajmauta Barselone, videli smo ludilo na tribina nakon zakucavanja Devina Bukera. Delovalo je da će pola navijača utrčati u teren da zagrli košarkaša Fenerbahčea, sve je "buknulo" kao da su osvojili Evroligu.

Međutim, Mirotić im je promenio raspoloženje za 180 stepeni. Nisu se tome nadali. Naročito uzimajući u obzir činjenicu da su ga tokom većeg dela ovog susreta neutralisali. Ubacio je samo osam poena, što je daleko od njegovog proseka. Teško je to palo Đorđeviću, kojem je Nikola prišao da ga teši.

Najviše je poenterski pobedi Barse doprineo Kori Higins sa 18 poena, a pratio ga je Brendon Dejvis sa dva manje. Nik Kalates dodao je još 11 poena i bio je poslednji dvocifren kod gostiju iz Katalonije. U timu Fenera, koji vodi Sale Đorđević istakao se nestvarni Jan Veseli sa 24 poena, a bivšeg košarkaša Partizana ispratio je nekadašnji igrač Zvezde, Marko Gudurić koji je imao 17 poena na svom kontu.

Do pobede je došao i Olimpijakos na domaćem tereu protiv Albe iz Berlina, koja nije uspela da veže još jednu pobedu nakon one iz Beograda. Doduše, Albatrosi su se odlično držali i u Pireju, uveli su meč u dramatične tokove, ali ništa više od toga - 87:83.

U pobedničkoj ekipi najefikasniji je bio Tajler Dorsi sa 13 poena, dok je kod gostiju iz Berlina ispred ostalih bio Oskar da Silva sa 17 poena.

U preostaloj utakmici, Makabi je pokazao da se nalazi u ozbiljnom usponu forme. Ponos Izraela je očigledno odlično odreagovao na poraz od Zvezde, pošto je protiv Žalgirisa vezao i treću uzastopnu pobedu za skor 4-2 i mesto u gornjem delu tabele - 76:62.

Derik Vilijams sa 17 poena bio je najbolji pojedinac u redovima Makabija, dok je Arturas Milaknis postigao isto toliko za Žalgiris.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Video: Mirotić na ivici suza: Ovo je san, hvala Srbiji i Zvezdi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA