≫ 

Mitrović posle pobede: "Ne zanimaju me rekordi, publici moramo dati razlog za navijanje"

Skroman je bio nekadašnji kapiten crveno-belih

  • 0

Košarkaši Crvene zvezde su "samleli" ekipu Panatinaikosa u okviru osmog kola Evrolige sa 81:48, a posle meča je govorio i Luka Mitrović, koji je istakao da ukoliko žele da imaju publiku u dvorani, moraće da nastave ovako da igraju.

Mitrović je pružio jednu skromnu, "ol-araund" partiju sa osam poena, tri skoka i isto toliko asistencija. Međutim, njegov doprinos na ovom meču se ne ogleda samo kroz statistiku, dok je on i sam istakao da i pored rekordne pobede, moraju biti zadovoljni na način kako je ceo tim odigrao meč.

- Ukoliko stavimo tradiciju i rekorde na stranu, zaista dobar meč sa naše strane, zaista smo posle dugo vremena našli napadački ritam od starta. Mnogo nam je olakšalo to, ali i dobra odbrana tokom čitavih 40 minuta, gde smo im praktično poene dozvoli našim greškama - rekao je Mitrović, a potom je naglasio da je i svaki igrač imao bitan doprinos.

Ovom pobedom Crvena zvezda je izašla iz loše serije od četiri vezana poraza u Evroligi.

- Četiri vezana poraza... Bilo je tu dobrih momenata i u tim porazima, falilo nam je pre svega protoka lopte, bili smo mnogo statični, predvidivi, lako je bilo braniti nas. Sada to nije bio slučaj, pronazalili smo otvorene pozicije, šuteve, a i šutere, lopta je dobro išla. Tu je i veliki broj asistencija, a čini nam se kao da smo dali 20 trojki što nismo dali u svim prethodnim mečevima.

Takođe, Mitrović je iskoristio priliku i da se podseti meča protiv Albe, gde je ceo tim odigrao jednu lošu utakmicu, ali i da se obrati navijačima.

- Nije bila loša atmosfera protiv Albe, slabije smo mi igrali i to je usko povezano, naše igranje i navijanje, treba i navijačima dati povoda za jače navijanje i da je to jedini razlog, naša slabija igra.

Video: Mitrović zahvalan navijačima nakon pobede: Bez njih, ne bi bilo moguće ni pobediti u ovom meču

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA