≫ 

Željko i igrači spremni za dug put: "Smailagić se oporavio, imaćemo dva leta i autobus"

Moraće crno-beli da se maksimalno oporave za duel u Andori

  • 6
Želimir Željko Obradović, Aleksa Avramović Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Partizana pokušaće u Andori da nastave seriju nepobedivosti u svim takmičenjima. U sredu ih čeka duel protiv istoimenog rivala pred dugo iščekivani večiti derbi koji je na programu u nedelju od 19.00 časova.

Crno-beli za sada imaju sedam pobeda u ABA ligi i tri u Evrokupu, dok njihov naredni rival ima mešovit učinak. U ACB ligi je zabeležio samo tri trijumfa uz šest neuspeha, dok je u evropskom takmičenju na skoru 2-1.

- Interesantno putovanje, sutra ujutru u pet časova krećemo ispred Arene, promenićemo nekoliko prevoznih sredstava i stići u Andoru oko pet popodne. Veoma lepo putovanje, ali šta je tu je, to je sastavni deo ovoga čime se bavimo - počeo je priču trener, Željko Obradović.

Želimir Željko Obradović, Alen Smailagić Foto: Marko Jovanović

Potom je objasnio koji su glavni kvaliteti Andore i na šta će crno-beli morati da obrate pažnju. Mogli su mnogo toga da "nauče" od Tenerifa koji su lako savladali Partizanovog narednog rivala za vikend u Španiji.

- Ekipa Andore voli da igra u tranziciji, pokušavaju preko svojih plejmejkera da reše što pre, pogotovo ako imaju višak igrača u kontra napadu. To je prva stvar koju treba da uradimo – da zaustavimo njihovu tranziciju. A posle toga u igri pet na pet da probamo da sprečimo te blokade koje imaju za šutere. Treba da iskontrolišemo i skok, jer su tim koji ide izuzetno dobro ide na skok. To bi trebalo da budu ključne stvari. Ako to uspemo da uradimo, imamo šanse da odigramo dobru utakmicu - dodao je Obradović.

Na utakmici protiv FMP-a, Željko se odlučio da "odmori" Alena Smailagića, koji se požalio na stomačne probleme.

- Smailagić je u redu. Trenirao je jutros, putovaće sa ekipom - potvrdio je Žoc.

Rade Zagorac Foto: Marko Jovanović

Zagorac: "Deluju kao jako skromni, ali su jedni od najboljih u našoj grupi"

Posle trenera, oglasio se i kapiten - Rade Zagorac, koji je apostrofirao put kao veliku "manu" pred naredno gostovanje.

- Prvi izazov koji ćemo morati da savladamo – da dođemo maksimalno spremni i odmorni na utakmicu. Čekaju nas dva leta plus autobus – što nije nimalo lako, treba uključiti kao faktor nadmorsku visinu koja je drugačija tamo. Onda se fokus prebacuje na kvalitetnu ekipu, koja godinama ima kontinuitet, deluje mi da su čvrsto na zemlji.

- U smislu filozofije – nemaju pretenzije da u jednoj godini naprave momentalan uspeh koji će naknadno da napravi probleme u narednim godinama zbog takvog pristupa. Deluje mi da su veoma skromni i zadovoljni sa onim što imaju. Jedni su od najboljih u našoj grupi - istakao je Zagorac.

Zagorac se potom potrudio da i sam objasni čime Andora raspolaže.

- Imaju kvalitetnu ekipu koja je sastavljena od igrača koji su došli sa višeg nivoa i teže da se vrate na nivo za koji veruju da pripadaju. A tu je i niz igrača koji održavaju kontinuitet igranja na ovom nivou, i vrlo su dobri u tome. Mekintajer je jedan od igrača koje vredi istaći. On će verovatno igrati sa posebnom motivacijom tu utakmicu. Imaju Jelineka, Nou, koji je došao iz Asvela, Hanu...

Veoma je važno što Partizan na teško gostovanje dolazi posle serije pobeda sa početka sezone.

- Mi smo u dobrom raspoloženju, pobedili smo svaku utakmicu koju je trebalo da pobedimo do sada. Treba biti dovoljno skroman i reći da pravi izazovi tek slede, bez potcenjivanja pređašnjih rivala. Pogotovo u ABA ligi, gde na sledećeoj utakmici igramo sa Zvezdom. Mislim da je veoma važno da zadržimo skromnost - zaključak je kapitena crno-belih.

Aleksa Avramović Foto: Marko Jovanović

Avramović: "Tipična španska ekipa, dobili su Huventud protiv kojeg smo igrali"

A ko drugi bolje poznaje Morabank Andoru do Alekse Avramovića. Rođeni Čačanin, koji je nastupao za Unikahu i Estudijantes, tvrdi da neće biti lako.

- Znamo da je to tipična španska ekipa koja igra sa mnogo trčanja, dobru košarku igraju... U poslednje vreme su popravili igru, kako u Evrokupu tako i u prvenstvu Španije. Tamo su dobili Huventud, protiv koga smo i mi igrali. Znamo od koga preti najveća opasnost. Nadam se da ćemo ponoviti igru i energiju sa prethodnih mečeva, na kojima nemamo ove sezone poraz. Nadam se da će tako ostati i posle ove utakmice.

I sam je istakao par igrača koji bi mogli da naprave probleme Partizanu.

- Po mom mišljenju je lider ekipe Hanan, on je dugogodišnji igrač Andore. Iskusan je, ima 35 ili 36 godina. Mada godine su za njega samo broj. U dobroj je fizičkoj snazi i kondiciji već dugi niz godina. On je plejmejker koji organizuje igru, ali i iskoči kada tim stane – poenima ili asistencijama. Njihov je najbitniji igrač.

- Imaju i Jelineka, koji je sjajan šuter dugi niz godina. Tu je Noa, koji je prošle sezone igrao u Asvelu a došao je kao zamena za Bandža Sija na poziciji četiri. Sličan su kalibar igrača. Fizički su veoma jaki, mogu dobro da trče. Tu je i Mekintajer, koji je prošle sezone igrao u Partizanu. U poslednje vreme igra dobro, fizički je jak plejmejker. Mi znamo koji su naši kvaliteti. Osvrćemo se samo na nas, gledamo da mi budemo što bolji jer mi imamo naš put - zaključak je Avramovića.

Video: Avramović posle pobede nad FMP-om ni reči o Zvezdi: Prvo Andora, pa da u derbi uđemo neporaženi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mane

    8. novembar 2021 | 18:01

    Srbi stalno svaka dva dana negde igraju u Evropi pa se ne bune a ovi tudjmanovi jugosloveni se spremaju za deleka putovanja.Me begaj bre.

  • Zoran

    8. novembar 2021 | 16:25

    E kad ti to lepo objasni Zagorac,bice onda gusto.

  • SrbskiBek

    8. novembar 2021 | 16:05

    OPREZ ,!!! I burg..ili burz kako vec..je bio autsajder..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA