≫ 

Željko Obradović ovo nije zaslužio

Sramno ponašanje navijača Zvezde prema najtrofejnijem treneru u istoriji Evrolige

Želimir Željko Obradović

Foto: Marko Jovanović

Prvi košarkaški večiti derbi doneo je mnogo bure i tenzije na tribinama, ali i skandalozno vređanje Željka Obradovića, koji je čitav meč bio na meti navijača Zvezde, koja je bila domaćin ovog meča u Pioniru.

Iako je nedavno, na meču protiv FMP-a upravo Željko Obradović sprečio uvredljivo skandiranje Grobara na račun supruge Nebojše Čovića, a takođe zahtevao od svog igrača Dalasa Mura da se izvini za izjavu koja je pogodila FMP, ali i Zvezdu, sa kojom je Mur uporedio klub iz Železnika, to ništa nije značilo pristalicama crveno-belih.

Čim se Obradović pojavio na parketu, počelo je urlanje i vređanje "Željko, Turčine...", "Mustafa" sve praćeno psovkama i sramnim rečima. Takođe su ga i gađali papirima koje je klub organizovao za koreografiju.

Video: Delije sramno vređale Željka Obradovića pred meč: Iste reči kao dok je trenirao Fenerbahče

Ono što takođe ne ide Zvezdi na čast, jeste to što se niko preko zvaničnog razglasa nije oglasio i sprečio uvredljivo skandiranje. U momentima kada je vređan Obradović obratio se Nebojša Ilić sa razglasa, ali ne kako bi zaustavio vređanje Obradovića, već kako bi zamolio navijače da ne ubacuju papire od koreografije na teren, kako bi meč mogao da se nastavi.

Jedini je Dejan Radonjić u jednom momentu gestikulirao ka najvatrenijim navijačima da ne vređaju Obradovića, ali ni to nije mnogo pomoglo.

Video: Za vreme vređanja Obradovića reagovala klupa Zvezde: Navijačima rekli da ne ubacuju predmete u teren

Nastavilo se i kasnije tokom meča... Bilo je sigurno mučno Obradoviću da vodi meč, kao i da ga u tunel sprovode poput robijaša, dok ga Žandarmerija čuva štitovima. Zaista neverovatno ružne scee za čoveka koji je ostavio najveći trag u evropskoj košarci, koji ima devet titula Evrolige i čoveka koji je Srbiji doneo svetsku i evropsku titulu, kao i srebro na Olimpijskim igrama.

A zašto sve to? Zato što se vratio u klub koji voli, zato što je učinio sve da tim ponovo postane konkurentan i bori se za titulu, a ne da bude na marginama evropske košarke, kao i u donjem domu regionalne lige, kao što je to bio slučaj prošle sezone.

Obradović je svakako mogao da bira gde će raditi, sa mnogo većim budžetom nego što ga ima u Partizanu, ali je izabrao da se vrati u svoju zemlju i svoj klub. Verovatno je i sam bio svestan da ga protivnički navijači neće dočekati prijateljski, ali da će biti ovako "na nož", malo ko je verovao.

Naročito nakon pomirljivog tona koji je slao od početka sezone, da želi da se bavi samo košarkom i da ga ne zanima dizanje tenzija. Međutim, druga strana nije imala sluha za to. Čak nije dobio ni hvala za zaustavljanje vređanja, već dodatnu provokaciju.

Nažalost, sada možemo samo da očekujemo dodatno povećanje tenzija, jer su navijači Partizana besni zbog vređanja Obradovića, a možemo samo da zamislimo kako će izgledati atmosfera kada Partizan bude domaćin i ko će sve onda biti na njihovoj meti.

Video: Obradović kratak posle prvog derbija od povratka u srpsku košarku: Imali smo katastrofalan šut

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cibalija

    15. novembar 2021 | 13:49

    Kao navijač zvezde respekt za gospodina Obradovića.

  • ComaO

    15. novembar 2021 | 13:26

    Kakvo pristrasno pisanije, milioniti tekst o ovome,nijedan o velicanstvenoj pobedi Zvezde.

  • Срб ин

    15. novembar 2021 | 14:41

    За сво ово конфузно стање је крив Небојша Човић!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA