≫ 

Mornar besan na sudije: "Žalili smo se Fibi, ali znate i sami kako to sve ide"

Barani su sinoć ispali iz FIBA Evropa kupa posle poraza od Iraklisa u Grčkoj

  • 2
mihajlo pavićević Foto: twitter/Eurohoops

Košarkaši Mornara sinoć su u Grčkoj doživeli šokantan poraz od Iraklisa, kojem je to bila prva pobeda u grupnoj fazi FIBA Evropa kupa. Međutim, bilo je evidentno da je u poslednjem, odlučujućem napadu koš crnogorske ekipe bio validan, a sudije su napravile veliki previd i tako "potpisali" ispadanje Barana.

U poslednjem napadu utakmice, sudijska trojka nije dosudila silaznu putanju kod koša Nemanje Gordića. On se zaleteo ka košu, lopta je dotakla tablu, a onda je protivnički igrač blokirao. Odmah su sa klupe Mornara signalizirali silaznu putanju, ali je odluka bila konačna. Nije bilo ni pregledanja snimka.

Trener Mihailo Pavićević bio je kivan i besan na sudije, pa su Barani odmah po završetku utakmice uputili žalbu na očitu grešku arbitara. Pravdu su delili Ventsislav Velikov iz Bugarske, Valentan Oliot iz Francuske i Cecilija Tot iz Mađarske.

- Treba da se ispravi greška, to je sportski. Čekamo da vidimo šta će FIBA da odluči, ali sve je više nego očigledno, situacija čista kao suza. Mi smo uputili žalbu Fibi, nisam neki optimista, jer znate kako to ide, iako je ta odluka direktno odlučila pobednika - rekao je Pavićević.

Mornar bi pobedom pretekao ekipu ZZ Lejdena iz Holandije na tabeli i obezbedio plasman dalje.

Video: Zagorac kaže da je Zvezda iznenadila Partizan u derbiju: Naši igrači nisu bili na tom nivou

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA