≫ 

Šokantan poraz za Bjelicu i Voriorse, Dalas ne funkcioniše bez Dončića u sastavu

Golden Stejt je doživeo neuspeh kod kuće od ekipe San Antonija

  • 0
Stefon Kari Foto: AP/Tanjug

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa doživeli su pomalo šokantan poraz u San Francisku od ekipe San Antonija. Sastav za koji nastupa naš Nemanja Bjelica odigrao je strahovito lošu prvu četvrtinu, koja ga je na kraju u "jurnjavi" koštala boljeg rezultata - 107:112.

Čak 36 poena su Voriorsi dopustili Sparsima u tom kvartalu, a postigli su svega 21. Interesantno je da su tu razliku čak i anulirali i stigli tokom poslednje četvrtine, ali je San Antonio kroz dramu stigao do pobede.

Nije na taj način pomogla ni nova blistava partija Stefa Karija, koji sve ozbiljnije kandiduje za najkorisnijeg igrača sezone. Vrsni šuter noćas je postigao 27 poena, a na sve to dodao je osam skokova i pet asistencija.

Tek Džordan Pul sa 15 poena bio je poenterski iza Karija, što dovoljno govori da ovaj nije imao adekvatnu podršku. Naš Nemanja Bjelica bio je blizu da bude dvocifren, ubacivši devet poena uz jedan skok.

Na drugoj strani, pobedu Sparsima je doneo Vajt sa 25 ubačenih poena, dok je Marej sa dabl-dablom od 23 poena, 12 skokova i sedam asistencija takođe pružio jednu od boljih partija sezone.

Poraz su doživeli i Dalas Maveriksi koji na svom terenu nisu mogli da se izbore sa Memfis Grizlisima. Ruku na srce, u sastavu se nije našao Luka Dončić što je dodatno otežalo posao domaćima. Gledali smo jako tvrd meč, na mali broj poena, a daleko bolje su se u takvom rasporedu snašli gosti - 90:97.

Koliko je Dalas muku mučio u napadu govori i podatak da je za prvo poluvreme dao samo 37 poena. Poređenja radi, samo u završnih 12 minuta uspeo je da ubaci 32 poena i tako gotovo izjednači učinak iz uvodnog dela meča. Međutim, bilo je to kasno buđenje, pošto su Grizilisi već bili na ugodnoj dvocifrenoj prednosti.

Bejn je sa 29 poena i devet skokova bio najbolji u timu Memfisa, dok je na drugoj strani stvari u odsustvu slovenačkog košarkaša pokušao da izvuče Hardavej, ali bezuspešno. Takođe se zaustavio na 29 poena uz sedam uhvaćenih lopti, dok je naš Boban Marjanović upisao simbolična dva poena uz sedam skokova.

Od ostalih rezultata svakako nezapaženo ne sme da prođe luda napadačka partija Bostona u Portlandu. Seltiski su ubacili čak 145 poena protiv Trejl Blejzersa, a jedino su "kritični" bili u drugom kvartalu gde su ostali ispod 30 poena. U prvom su ubacili 38, u drugom 39, a u poslednjem rekrodna 42 poena za ubedljivu pobedu - 117:145.

Denis Šreder i Džejson Tejtum sa po 31 ubačenim poenom "terorisali" su odbranu Portlanda, dok je na drugoj strani stvari pokušao da izvuče Si-Džej Mekolum sa 24 poena, a do 21 poena je dogurao Denis Smit.

Moćni Janis Adetokunbo je noćas zasluženo odmarao, a njegovi saigrači su i pored toga uspeli da ga obraduju, pošto su u njegovom odsustvu savladali ekipu Majamija na domaćem terenu - 124:102.

Pet Konaton sa 23 poena i Kris Midlton sa jednim manje uz nestvarnu partiju Bobija Portisa koji je na 19 poena "nakalemio" 16 skokova bili su dovoljni za trijumf aktuelnih šampiona. Na drugoj strani se istakao Maks Strus koji je bio najefikasniji akter utakmice sa 25 poena.

NBA REZULTATI

Bruklin - Čikago 107:111

Milvoki - Majami 124:102

Dalas - Memfis 90:97

Golden Stejt - San Antonio 107:112

Portland - Boston 117:145

Sakramento - Los Anđeles Klipers 104:99

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Kao Feniks iz pepela: Spektakularan trijumf Partizana u poslednjim sekundama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA