≫ 

Labović u trenutku napada bio neuračunljiv: I dalje je u "Lazi", predloženo obavezno lečenje

Stanje bivšeg košarkaša je opisano kao "potpuno procesno nesposoban"

  • 7
Dragan Labović Foto: MN Press

Nekadašnji košarkaški reprezentativac Srbije Dragan Labović početkom decembra izazvao je veliki haos, kada je napao jednog taksistu, oteo mu vozilo, a potom nasrnuo i na rođenu sestru!

Labović je 7. decembra po nalogu tužilaštva prebačen u psihijatrijsku ustanovu "Dr Laza Lazarević", gde bi trebalo da provede 15 dana. Međutim, Telegraf saznaje da se Labović i dalje nalazi u pomenutoj ustanovi, a njegovo stanje je opisano kao "potpuno procesno nesposoban".

Kako otkriva izvor blizak istrazi, lekari koji su bili u komisiji su se složili da je Labović u trenutku napada na taksistu, i kasnije na svoju sestru, bio neuračunljiv - što znači da će biti podnet predlog za izricanje mere obaveznog lečenja.

Podsetimo, Labović je najpre pušten iz pritvora zbog napada na taksistu, uz krivičnu prijavu protiv njega zbog krivičnog dela krađa, da bi posle puštanja na slobodu napao i svoju sestru, koja ima 37 godina.

Došao je u njen stan vidno uznemiren 7. decembra oko 16.30 časova. Bacao je i lomio stvari po stanu, nakon čega je i fizički nasrnuo na nju i tukao je. Nije hteo da otvori ni vrata stana, nakon čega je Labovićeva majka zvala hitnu pomoć i policiju.

Labović je bio deo generacije 1987. godišta u kojoj su bili Miloš Teodosić, Ivan Paunić, Nemanja Aleksandrov i koja je harala Evropom od pionira do omladinaca, osvojivši zlatne medalje na Evropskim prvenstvima 2001, 2003. i 2005. godine. Najbolji igrač te generacije upravo je bio Labović.

Dok je igrao za FMP, Labović je bio proglašen za MVP-ja ABA lige 2007. godine. Upravo zbopg toga je dobio i poziv u reprezentaciju Srbije koja je pod vođstvom Zorana Moke Slavnića igrala na Eurobasketu.

Bio je i najbolji strelac ABA lige 2009. godine, a ostaće upamćen i po onom šokantnom javnom pismu koje je uputio na račun pokojnog Dušana Dude Ivkovića.

Po odlasku iz FMP-a, Labović je igrao za Aris, Frankfurt, Jenisej, Krasnaja Krila, Nižnji Novgorod, AZS, Petkim, Rijad, Asesoft, Istanbul, Nokiju i Karpoš Sokoli.

Video: Ovladavanje svetom preko košarkaša od 230cm: Karijera Jao Minga krije mračnu tajnu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kratak fitilj

    27. decembar 2021 | 13:33

    Najbolji igrac Evrope, igrac svetske petorke..MVP lige,ali uvek impulsivan,niskog praga toleracije,sklon konfliktima,sto je sprecilo da bude vrhunski igrac.

  • Baba Mira

    27. decembar 2021 | 13:47

    Prso kao letva

  • KIZA

    27. decembar 2021 | 15:14

    DOSTA FOLIRANJA !! SAMO PO DJEPU !!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA