Jokić izdominirao u Dalasu pa otkrio zašto se divi Dirku Novickom

Lojalnost je ono što srpskog košarkaša fascinira kod legendarnog Nemca

  • 5
Nikola Jokić, Denver Nagets, NBA Foto: Tanjug / AP

Još jedna sjajna partija Nikole Jokića od 27 poena i 16 asistencija nije neka novost. Srpski centar je izdominirao u dvorani u kojoj je legenda postao Dirk Novicki, pa je bilo logično da bude upitan o jednom od najboljih evropskih košarkaša.

Novicki je u dresu Maveriksa odigrao 21 NBA sezonu, i za to vreme beležio u proseku 20,7 poena i 7,5 skokova u karijeri. Sa franšizom iz Dalasa je osvojio i jedan šampionski naslov, a osvojio je i jednu MVP nagradu, kao i nagradu za MVP-a finala. Jokića ipak ne fasciniraju sve te brojke i nagrade, koliko odanost nemačkog košarkaša franšizi koja ga je draftovala.

- On je jedan od nekoliko momaka koji su igrali za jedan tim tokom cele karijere. Zaista, zaista mu se divim zbog toga - rekao je centar Denver Nagetsa.

Jokiću je ovo sedma sezona u Denveru, a u ovom trenutku izgleda veoma realno da poput Novickog provede celu svoju NBA karijeru u jednom klubu. Ukoliko Jokić krene stopama Novickog i ostane u Denveru na leto bi mogao da potpiše novi “supermaks” ugovor na pet godina “težak” 254 miliona dolara.

U Dalasu je protekle noći bilo zanimljivo i na zagrevanju pošto je Luka Dončić naručio pesmu za Nikolu Jokića.

Video: Bjelica rutinskim potezom školovao igrače Majamija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ooo

    4. januar 2022 | 09:31

    Kakce brojke pravi dečko, vanzemaljac je realno i to u najjačoj ligi na svetu

  • Pa

    4. januar 2022 | 10:14

    Zašto ne pišete o ovim momcima što igraju za reprezentaciju.Ovaj igra za sebe.

  • Tanatos

    4. januar 2022 | 12:17

    Dirk je poznat kao covek koji se stalno odazivao i igrao za reprezrntaciju Nemacke i Evtopska i Svetska prvenstva.Pored toga redovno je igrao pley off sa Dalasom.Da imas obraza i morala trebao bi mu se zbog toga diviti.Kedan je Dirk.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA