≫ 

"Željko je došao da Partizan vrati u evropski vrh, igrači ga gledaju raširenih zenica"

Doktor Moma Jakovljević o povratku Obradovića u Partizan

  • 9
Intervju Moma Jakovljević Foto: Nikola Anđić

Pored toga što je pomoćnik direktora za medicinske poslove Kliničko-bolničkog centra "Dr Dragiša Mišović", doktor Momčilo Moma Jakovljević je ujedno i lekar košarkaša Partizana o kojima je takođe govorio u intervjuu koji je dao za Telegraf.rs!

Tačnije, doktor Jakovljević se najviše dotakao povratka Želimira Željka Obradovića u Partizan za kog je ubeđen da crno-bele može da vrati u sam vrh evropske košarke.

- Može, ali treba vremena. Zašto da ne, zato je i došao, i vratiće ga. Mi smo bili u kanalu dok nije on došao. Igrači ga gledaju raširenih zenica - rekao je Jakovljević i dodao:

- Da ne preteram, ali to je isto kao da je Nikola Tesla posle svih onih dostignuća došao da živi u Jugoslaviji. Nema boljeg pedagoga, trenera, psihologa od njega. 1991. godine Željko je bio trener debitant. Ja sam se tada zatekao u Partizanu. Željko Obardović je 1992. osvojio prvenstvo one jake Jugoslavije, kup Jugoslavije i prvak Evrope. Ali, bez jednog stranog igrača a prosek godina naših je bio samo 23 godine. Bili su moćna ekipa. Tako su sklopljene kockice, tako je Željko uklopio ekipu, bili smo svi za jednog, jedan za sve. O svakoj sitnici se vodilo računa. Čovek je perfekcionista.

Na pitanje koliko se danas razlikuje posao timskog lekara u odnosu na onaj od pre 30 godina, dr Jakovljević je rekao:

- Tu se Željko bori da se promene neka pravila u Evropi, jer je sada sistem preopterećen. Ranije je bilo godišnje 50-ak utakmica, a sad preko 80 do 100, a sa istim brojem igrača. Igra se brže, igra se na svaka tri dana, nema se vremena za odmor, pa zbog toga ima i povreda. Mnogo je prenatrpan kalendar i reprezentacije, i klubova i Evrope...

Video: Dr Moma Jakovljević: Željko Obradović će vratiti Partizan u vrh evropske košarke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pex

    8. januar 2022 | 22:29

    "bez i jednog stranca" hahahah zamisli zoca sa skolom partizana danas, dogodine u ovo vreme bi bili fenjerasi aba2 lige 🤡

  • zelimir rumenoglu

    8. januar 2022 | 22:57

    je dosao da urla na igrace a i fizicki da nasrce na njih

  • VilkanKAKO

    8. januar 2022 | 23:56

    KAKO NAM je Aleksaaaaaa JELI SE oporavio od KORONE DA LI je sada lepši KAKO MU JE BOBAN DA LI ĆE ON PREGURATI VIRUS I DA LI ĆE MOĆI NA OČI IZAĆI DELIJAMA ČAČKA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA