≫ 

"Jokića treba razumeti i ako odluči da ne igra za Srbiju": Divac smatra da su navijači nerazumni

Bivši proslavljeni srpski košarkaš smatra da ne sme biti negativnog naboja prema Nikoli u slučaju da MVP najjače lige odbije poziv selektora Pešića

  • 58

Srpski košarkaši blistaju na svim meridijanima, pobuđuju navijačku maštu pred svako veliko takmičenje, a isto je i u ovom periodu kada imamo najjače adute u Evropi i NBA, pa s pravom razmišljamo o zlatu na Evropskom prvenstvu u septembru.

Ipak, pitanje svih pitanja i pred ovo takmičenje glasi da li će selektor, sada je to Svetislav Pešić, moći da računa na najjače snage - u prevodu da li će imati Nikolu Jokića na raspolaganju.

O tome je danas, u razgovoru sa novinarima posle promocije knjige Svetislava Pešića "Moja igra, moj put", pričao proslavljeni srpski as Vlade Divac.

- Očekujem i nadam se - kaže Divac na temu Jokićevog igranja u reprezentaciji na Eurobasketu.

Svestan je nekadašnji centar Lejkersa, Šarlota i Sakramenta, da je mnogo faktora koji odlučuju o tome da li ćemo Somborca gledati u akciji u septembru ove godine.

- Ali pre svega treba ljudi da razumeju da se dosta toga promenilo, opterećenje i košarka, raspored. Treba podržati šta god bude odlučio. Kako se bude osećao. Ako se bude osećao odmoran, siguran sam da će biti deo reprezentacije. Ne daj bože neka povreda ili umor, ali i tada ga treba razumeti... Mi smo malo nerazumni - poručio je Divac.

Na konstataciju da je igrač iz Srbije MVP najjače lige, Divac nije izrazio čuđenje:

- Ništa čudno, svakako je i to pokazatelj da je Srbija, iako mala zemlja, velesila u koarci. Ne čudi, jer je Nikola pokazao da je jedan od najboljih NBA igrača.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Coas

    12. januar 2022 | 18:28

    Moli vas da ga ne zovete. Dajte mesto nekom kome ce zbog tog poziva krenuti suze od srece, pa makar i gubili.

  • Acko

    12. januar 2022 | 20:32

    Divac,nisi nam ti ni tata ni mama pa da nam govoris sta treba da mislimo a sta ne.

  • zlatiborac_2021

    12. januar 2022 | 19:37

    Da li se to javlja onaj sto je potpisao da Kosovo moze da se takmici na Olipijadi.NE DIRAJTE IH TO SMO OD OBOJICE MOGLI I DA OCEKUJEMO

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA