FMP nastavio seriju poraza, peti uzastopni za "Pantere": Zadar slavio u triler završnici

Bilo je tesno sve do poslednjih sekundi meča

  • 3
FMP, Zadar Foto: ABA liga.com / Zadar / Andrej Jancijev

Košarkaši FMP-a su ušli u "crnu seriju", pošto ih je savladao i Zadar sa 83:80, čime im je naneo peti uzastopni poraz u ABA ligi. Strmoglavi pad "Pantera" je nastavljen, a zanimljivo je da je počeo upravo porazom od Crvene zvezde.

Mogao je FMP doći i do pobede, ali im je koncentracija popustila na samom kraju što je rezultiralo novim porazom ove ekipe. Najbolji igrač u redovima Zadra bio je Martin Junaković sa 22 poena, dok je Džastis Karter dodao 14. Kod FMP-a najbolji su bili Tasić i Radonjić sa po 13 poena.

Zadar je bolje počeo meč, napravili su čak devet poena prednosti na poluvremenu. FMP je tu prednost počeo da topi u trećem delu igre, što su i uspeli i ušli u poslednju četvrtinu sa zaostatkom od samo tri poena.

Ipak, nisu mogli i do kompletnog preokreta, iako su bili na samom pragu istog. Junaković je pogodio dva slobodna bacanja u poslednjim sekundama, što je bilo dovoljno Zadranima za pobedu, kojom su se još malo odmakli od poslednje pozicije ABA lige. Oni sada imaju tri pobede više od Krke i Splita, dok se FMP i dalje kotira na poziciji koja vodi u Plej-of ABA lige.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Džons zakucao Zvezdu, sjajan potez Amerikanca za kraj prvog poluvremena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA