≫ 

Marina posle trilera sa Korejkama: "Devojke shvatile šta je dres Srbije"

Srpkinje uz mnogo napora stigle na pola puta do Mundobasketa

  • 2
marina maljković Foto: MN Press

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Marina Maljković povela je svoje lavice u nove pobede, a ova protiv Korejki bila je u najbukvalnijem smislu "muka živa" 40 minuta. Ipak, pobeda je ono što sepiše, a ova znači i pola obavljenog posla na putu ka Mundobasketu u Australji ove godine.

Marinine košarkašice su u novom ruhu, sa nekim novim imenima, ali istom željom, energijom i borbenim dugom, u trileru porazile rivalke u prvoj utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

- Ova ekipa se okupila po prvi put. Mnogo jače zemlje od nas imaju mnogo muka kada dođu u ovu situaciju. Želim stvarno da devojkama čestitam na energiji sa kojom su ušle u meč. Shvatile su šta je to što treba da se radi kada se igra za Srbiju. Utakmica je bila vrlo teška, tačno onakva kakvu smo i očekivali. Koreja je odličan tim, te devojke su veliki borci. Mučile su nas i u Tokiju, mučile su nas i danas. Zato sam zaista srećna što je moj novi, mladi tim pobedio. Nadam se da ćemo moći ovako i da nastavimo.

Selektorka Maljković je sigurna u jedno, a to je...

- Vreme, treba nam vreme, a to je ono što nemamo i to je jedino što ovom timu treba. Posle tri ili četiri dana treninga, ne mogu da kažem da nisam srećna, uprkos velikom broju promašenih polaganja. Ali, nismo imali vremena da treniramo ni da se spremamo. Ovoj grupi fali samo vremena, nadam se da ćemo imati snage da se plasiramo na Svetsko prvenstvo, što bi bila ogromna stvar za ovu generaciju.

Dragana Stanković je bila jedna od junakinja pobede, njenim poenima sa distance za vođstvo 63:62 i blokadom odmah potom na drugoj strani terena, naše devojke su praktično slomile rivalke, i otud je vest o povredi naše košarkašice jedina stvar koja zabrinjava posle meča.

- Ne znamo, čekamo da vidimo šta se dešava. Povredila je koleno - bilo je sve što je rekla Marina o Draganinom pehu.

Video: Zagrljene, uplakane i ponosne: Sonja, hvala! Jelena, hvala!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gale

    11. februar 2022 | 10:36

    Sutra svi na utakmicu sa Australijom da pozdravimo himnu Australije

  • Ја

    11. februar 2022 | 12:18

    Шта је са Невеном Јовановић

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA