≫ 

Jovanović gleda ka Zvezdi: "Moraćemo fizički da odgovorimo na njihovu igru, meč će zavisiti od mnogo faktora"

Trener Mege čestitao je ekipi iz Čajetine na igri prikazanoj večeras, a pohvalio je i igru svoje ekipe posle serije teških susreta

  • 0
KK Mega - KK Zlatibor Foto: MN Press

Ekipa Mege uspela je da posle dosta bolje igre savlada Zlatibor u drugom četvrtfinalnom okršaju Kupa Radivoja Koraća u Nišu (84:57), te da na taj način zakaže okršaj sa Crvenom zvezdom u okviru polufinala u subotu od 17.00 časova.

Trener Mege, Vladimir Jovanović je posle susreta istakao da je vrlo zadovoljan igrom njegovih igrača, posebno nakon nešto teže serije susreta i napronijeg ritma koji je imao ovaj sastav u poslednje vreme.

- Pre svega da čestitam Zlatiboru i kolegi Strajinu i Dušanu Kutlešiću, jako je bitno za srpsku košarku da postoje centri kao što je Čajetina. U izjavi pred utakmicu sam rekao da gajim veliko poštovanje prema tom timu, oni godinama ulažu u košarku, jako zapaženu ulogu imaju u našoj ligi, voleo bih da budu i standardni ABA-ligaši. Stvarno jedan veliki respekt prema tome što rade. Kao što je pomenuo moj kolega, mi smo nešto sporije krenuli, nismo bili u lošem ritmu, nego nas je protivnik uveo u takav ritam. Izašli smo iz serije nešto lošijih utakmica, povreda, virusa... Za ovakav mlad tim je važno da budu u dobrom trenažnom ritmu. Mi smo ispali iz toga, ta prva četvrtina je delovala baš tako. Kasnije smo pronašli svoj ritam, tražili smo se kroz trčanje i skok, tu smo našli neke poene i razlika je završila na našoj strani. Još jednom da se zahvalim na čestitkama ekipi Zlatibora, da im poželim dosta sreće u nastavku takmičenja i da ostvare svoje ciljeve u ABA 2 ligi i Košarkaškoj ligi Srbije - izjavio je Jovanović.

Upitan da prokomentariše susret protiv Crvene zvezde u subotu, Jovanović je istakao da će Mega morati da odgovori fizičkom igrom.

- Mi smo se već susreli dva puta ove godine. Jedan deo igrača je već igrao u finalnoj seriji KLS, igrali su u finalu Kupa prošle godine, tako da znaju kako sve izgleda. Zvezda je ekipa koja forsira veoma čvrstu, odbrambenu igru. Da li je mnogo ili malo dva dana da se odmorimo? Faktički smo došli iz Podgorice posle pet dana. Ono što je jako bitno za moj tim je da treba pričati o preciznosti protiv ekipa koje su kvalitetnije od tebe, a Zvezda je takav tim. Moraćemo da odgovorimo fizički na njihovu igru. Vi ako ne možete da odgovorite fizički, onda je jako teško. Utakmica će zavisiti od mnogo faktora - zaključak je Jovanovića.

KK Mega - KK Zlatibor Foto: MN Press

Daleko kraći bio je košarkaš Mege, Luka Cerovina, koji je bio zadovoljan preokretom.

- Ušli smo malo slabije u utakamicu. Kasnije smo uspeli da ih uvedemo u naš ritam, imali smo dvocifrenu prednost na poluvremenu. Igrali smo bolje u nastavku i priveli smo utakmicu kraju - dodao je Cerovina.

KK Mega - KK Zlatibor Foto: MN Press

Na drugoj strani, nije imao mnogo zamerki na igru svoje ekipe ni trener Zlatibora, Strajin Nedović. Rekao je da je njegova ekipa ostvarila zacrtano.

- Ja bih se pridružio čestitkama Megi, koja je pokazala visok kvalitet i nivo energije. Ono što smo mi hteli da izvučemo iz utakmice smo jednim delom uradili. Igrali smo u skraćenom rosteru, u jačem intenzitetu, da pokušamo da podignemo nivo ofanzivne tranzicije. U tom segmentu smo u prvom poluvremenu pokazali određeni kvalitet. Mega je u drugom poluvremenu pokazala bolju igru i došla je do zaslužene pobede. Ono što je za nas ohrabrujuće je to što smo pokušali da iskontrolišemo ofanzivni skok, u prvoj četvrtini to je bilo koliko-toliko korektno. Zadovoljan sam večerašnjom igrom, ako prenesemo takvu igru na KLS, nećemo imati problema. Zahvalio bih se Nišu, Košarkaškom savezu Srbije na sjajnom sportskom događaju, koji već u prve dve utakmice obećava mnogo - podvukao je Nedović.

KK Mega - KK Zlatibor Foto: MN Press

Najefikasniji igrač Zlatibora večeras, Dušan Kutlešić rekao je da je Mega bila bolji rival večeras i da je zasluženo došla do pobede.

- Čestitke ekipi Mege na zasluženoj i ubedljivoj pobedi, pokazali su da su kvalitetniji rival, dolaze iz takmičenja koji je iznad našeg. Lepo smo otvorili utakmicu, imali smo lake pozicije u napadu i dobro smo rešavali odbrambene zadatke. Imali smo neki egal, ali kasnije smo pravili greške u serijama, dozvoljavali skokove u napadu, tako da je dvocifrena razlika bila već na poluvrmeenu. Drugo poluvreme je proteklo u dominaciji Mege, želim im sreću u nastavku takmičenja, a mi se okrećemo domaćoj ligi - rekao je košarkaš Čajetinaca.

Objasnio je nekadašnji igrač više klubova iz regiona da je važno to što se Zlatibor ponovo prikazao na velikoj sceni.

- Sigurno da je to neki motiv više za nas kada se pojavimo na ovakvoj utakamici. Ovo je takmičenje koje je praćenije i dostupnije širem košarkaškom auditorijumu. Lepo je igrati ovakve utakmice, protiv kvalitetnih i dobrih igrača - zaključak je Kutlešića.

Video: Marković posle uspešno odrađenog posla: Prvi korak smo završili, ali slede još dva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA