"Vratio sam se kući da osvajam trofeje sa Zvezdom": Marković presrećan, zauvek ućutkao kritičare

Iskusni plejmejker najbolji meč od dolaksa u Zvezdu odigrao u finalu Kupa Radivoja Koraća protiv Partizana i time, verovatno, zauvek ugušio kritike koje su mu bile za vratom

  • 2

Stefan Marković je u Zvezdu stigao kao veliko pojačanje, ali od navijača je sve do završnog Kup turnira u Nišu dobijao samo kritike. A onda - bum. Pravi Marković kad je to bilo najvažnije. Ogromno iskustvo pretočio je u fantastičnu partiju protiv Partizana u finalu, "ubijao" je crno-bele trojkama, naterao odbranu crno-belih da ipak diže ruke kad se digne na šut.

Marković je finale završio sa 13 poena (3/4 za tri) i prvim domaćim peharom - zbog čega je, na kraju, najsrećniji. Ovom partijom je zauvek ućutkao kritike.

- Stvarno je prelepo, baš je rekao tu neko, mislim da mi je Niš dugovao jedan trofej sa Hemofarmom, bila su finala i polufinala, i evo sad prvo finale sa Zvezdom i pehar. Stvarno sam presrećan. Hvala svima, hvala saigračima, stručnom štabu, i svim ljudima i navijačima na ovakvom ambijentu - sročio je Marković prve utiske posle ubedljive partije crveno-belih.

Ubedljiva igra, ubedljiva pobeda - malo ko se tome nadao.

- Nikad nije lako, ali stvarno smo igrali od prvog trenutka fantastično. Holins, Laza, svi ljudi koji su čuvali Pantera. Ne znam, sramota me je da izdvojim nekog. Svaka čast momcima, odigrali su fantastičnu odbrambenu utakmicu i mislim da je to bio ključ.

Skromno, svoj doprinos ne želi da stavlja u prvi plan. Ni u drugi. Ne želi uopšte.

- Nebitno je to, ne igra jedan, dosta momaka je tu odigralo defanzivno što se neki put stvarno ne vidi, ali to nam daje snagu, daje nam snagu da igramo rasterećenije. Nek stvari se ne vide u statistici, ali ti momci odrade ogroman posao i skidam im kapu za to.

Marković kaže da je Kup trofej dobar zamajac za nastavak izuzetno naporne sezone.

- Dobro, uvek je, završili smo prvo takmičenje, koje najkraće traje i koje je najlepše za igranje. Sada nam ide za pet dana Panatinaikos i onda opet ubitačan ritam.

Na pitanje da li mu je ovo bila najbolja partija od dolaska u Zvezdu, odgovorio je, za kraj:

- Dobro, nije to važno, ne gledam da li sam igrao nula ili šta već, najbitniji je onaj skor tamo (gleda ka semaforu), da mi pobedimo. Zbog toga sam došao, došao sam kući da osvajam trofeje sa Zvezdom, i eto, počeo sam na najlepši mogući način.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Papi

    21. februar 2022 | 00:18

    Ovo sto.si danas ubacio.nikad nisi

  • Miša

    21. februar 2022 | 11:51

    Stefane i tebe i naš klub su nipodaštavali. Suviše si "jeftin" za njihov senzibilitet. A sada, moraju u novo skupljanje perja po vojvođanskim salašima i novu investiciju. Ima li neko da je ostao bez NBA ugovora ovih dana?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA