≫ 

Mitrović opet diže trofeje sa Zvezdom: "Taj prelep osećaj, posle pet godina"

Krilni centar crvno-belih sumirao sjajno izdanje ekipe u finalu Kupa Koraća protiv Partizana

  • 0
luka mitrović Foto: Telegraf.rs

Još jedan trofej uneo je u klupsku vitrinu, a i u ličnu kolekciju Luka Mitrović. U prvom mandatu sa Zvezdom to je radio gotovo redovno, iz godine u godinu, karijera ga je potom odvela dalje od Malog Kalemegdana, a odmah po povratku u voljeni klub, bolji i zreliji, sve je i dalje isto - nastavlja da diže pehare. Novi je stigao posle ubedljive partije protiv partizana, za 11. "Žućkovu levicu".

Ko je zadužen za muziku? - bilo je prvo pitanje za Luku od novinara pred svlačionicama u niškoj hali Čair.

- To će ostati tajna - kratak je bio Mitrović.

Utisak svih: pobeda nad Partizanom mnogo lakša od očekivanog.

- Rezultatski svakako lakše nego što smo i mi očekivali, i bilo ko, opet za takav rezultat trebalo se dobro namučiti, ne dođe to tek tako samo od sebe. Odigrali smo fenomenalan meč od prvog do poslednjeg minuta, kontrolisali u potpunosti utakmicu, rezultat, nijednog trenutka nismo dali Partizanu da nas ugrozi ozbiljnije od prve četvrtine. I zaista sam presrećan zbog načina na koji smo odigrali. Ko god je bio na parketu tačno je znao koja mu je uloga, šta treba da radi i svih 12 igrača je odradilo sjajan posao.

Novi trofej za tebe, davno je bio onaj prethodni?

- Prelepo, koliko je prošlo od poslednjeg trofeja, mislim pet godina...

Osvojen je prvi od moguća tri?

- Svakako da je ovo dobar zalet za sve što nas očekuje, još mnogo mnogo posla nas očekuje. Prevalili smo dugačak put od avgusta, kad smo se skupili, tek nas prave stvari čekaju. Dobar zalet i dobar vetar u leđa.

Ključni faktori pobede?

- Strogo smo se pridržavali nekih principa u odbrani, koje smo potencirali pre meča, tojest jutro koliko smo imali da se spremimo. Bekovi su odradili sjajan posao na njihovoj spoljnoj liniji, Kuzma je odradio sjajan posao i u skoku, i napadački. Zaista jedna zrela partija, i ovako kad se pogleda u kompletu, možda jedna od boljih partija ove sezone.

Dueli sa Lesorom?

- Dobro, to se svakako moglo očekivati u mečevima kao ovim, njihovi visoki igrači su izuzetno snažni, vole kontakt, i morate im odgovoriti na isti način ako mislite da ih zaustavite.

Bila je primetna ogromna motivacija ekipe, to je bilo izraženo na terenu?

- Motivacija i koncentracija možda presudna stvar. Videli ste da retki su bili trenuci kada nismo znali šta igramo, i kada smo donosili loše odluke u napadu i odbrani, i to je po meni ključna stvar. Motivacija svakako ne izostaje. Nije ona izostala ni kod igrača Partizana, ali po meni je ova stvar bial presudna - što smo u svakom trenutku kontrolisali stvari na terenu i nismo dali da nas bilo koji drugi faktor poremeti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA