≫ 

Kalinić posle rušenja Partizana: Možda mi reč "lider" prija! F8 i F4 EL? Ljudi, to su ozbiljne ekipe

Krlni centar je bio najbolji igrač crveno-belih u finalu

  • 5

Košarkaški Crvene zvezde u nedelju veče su pregazili Partizan u finalu Kupa Radivoja Koraća i zasluženo su osvojili svoij 11. pehar u pomenutom takmičenju u istoriji!

Junak trijumfa crveno-belih svakako je bio Nikola Kalinić koji je meč završio sa 18 poena, od čega je neke ubacio baš u ključnim trenucima. Nedugo posle meča, krilni centar Zvezde obratio se novinarima u Nišu.

- Sjajna utakmica za nas, konačno smo odigrali poprilično zrelo svih 40 minuta. Sjajna atmosfera, uvek pričamo da bi košarka trebalo da bude sa navijačima obe ekipe. Mislim da su i oni bili korektni tako da je bilo baš uživanje igrati. Dobra utakmica za nas igrali smo šta smo hteli, kontrolisali smo skok što je njihovo najjače oružje. Pokazali smo da u ovom trenutku imamo više igrača koji mogu da doprinesu i da smo zreliji i iskusniji. Nisu oni igrali loše, ali bili smo bolji - poručio je Kalinić.

Na pitanje da prokomentariše to što je lider tima, reprezentativac Srbije je rekao:

- Svi nešto potenciraju tu reč lider. Okej, možda mi prija, ali ipak apostrofiram saigrače. Ipak je jedan tim pobedio drugi tim. Ja sam tu da pomognem znanjem i iskustvom, ipak sam prošao dosta ovakvih utakmica. I meni je ovo prvi put u životu neka uloga, posle dugo vremena, tako da je i meni trebalo vremena da se prilagodim i iskontrolišem odluke na terenu, Sve to ide u dobrom smeru i napredujemo mkao ekipa. Sad idu neke završnice koje privodimo kraju, timski znamo šta napadamo, koje su slabosti nekih drugih ekipa.

- Sezona ide po planu, osvojili smo Kup, u ABA imamo jedan poraz. U EL smo imali neke poraze, ali malo smo i podigli očekivanja. Da su nam pre rekli da ćemo imati ovoliko pobeda, mislim da bi svi prihvatili. Verovatno su se ljudima podigla očekivanja, čuješ plej-of i fajnal-for. Mislim ljudi, to su ozbljne ekipe. Pogledajte prvih 10 ekipa, to su ozbiljni timovi. Organizacija, budžet, iskostvo. Daleko od toga da odustajemo, daćemo sve od sebe.

Video: Ognjen Dobrić posle osvajanja Kupa Koraća

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA