Radonjića podsetili na bolan poraz iz 2014. godine: "Sad kad malo vratim film..."

Bio je to onaj duel sa Cibonom u polufinalu ABA

  • 0
Dejan Radonjić Foto: Telegraf

Teže nego što se realno i očekivalo, košarkaši Crvene zvezde uspeli su da pobede Cibonu u Zagrebu rezultatom 78:74 i tako steknu velike šanse za prvo mesto ABA lige na kraju regularnog dela!

Cibona, čini se, nije nikada bila bliža da sruši Zvezdu još od one 2014. godine kada su pobedili u Beogradu - u polufinalu ABA lige. I upravo to su mediji u Hrvatskoj apostrofirali posle meča.

- Da vam kažem jednu stvar... Sad malo kad vratim film, a i ranije naravno, analizirajući tu situaciju može da se kaže nešto što nakon toga nije apostrofirano, da je taj tim Cibone bio dobro posložen. Veliki potencijal, iskustvo dovoljno, jak na bitnim pozicijama za dobar tim. Mi smo pred taj Fajnal-for igrali ovde utakmicu i jedva smo tu uspeli da slavimo u poslednjem kolu i tu se videlo da neće biti nimalo lako - rekao je radonjić, a potom se osvrnuo na ovu poslednju utakmicu:

- Cibona je u dobrom ritmu, dobro igra, mlada je, talentovana, motivisana... Došli smo u kraćem intervalu, posle putovanja iz Barselone. Bili smo značajno oslabljeni, danas jako bitni igrači nisu igrali, morali smo da se adaptiramo i videlo se da smo umorni. Ono što smo priželjkivali je pobeda. Utakmica je bila interesantna, bilo je perioda gde smo mi dobro igrali, bilo je momenata kada je Cibona bila jako dobra... Za nas izuzetno značajna pobeda s obzirom na raspored u ABA ligi, a naravno i posebno zbog situacije koja je trenutno kod nas.

S druge strane, trener Cibone Gašper Okorn je poručio:

- Čestitam Zvezdi na pobedi. Hvala navijačima na podršci. Došli su u Draženov dom da vide jednu kvalitetnu utakmicu i nadam se da smo ih makar malo zadovoljili, ne i potpuno jer nismo pobedili. Odlučile su na prvu loptu tri serije Zvezde: u prvoj četvrtini 11:0, iz našeg vođstva 32:38 sledi 10:0 za +6 i početkom treće četvrtine 9 ili 10:0. Ukupno 30 poena u tri etape. Kada igraš na jednu loptu, protiv takvog protivnika - to je previše. Žao mi je što nismo dobili, imali smo svoje šanse i ključni trenutak je na 68:67 kada smo se opet vratili i poveli, odbranili se, ali nismo uzeli skok. Imali smo napad za +3 ili +4, oni su uzeli loptu, usledilo je previše grešaka u završnici naših mladih momaka. Zvezda je to iskoristila i dosta rutinski dobila utakmicu.

- Došao sam pre dva meseca, odigrali smo 16 utakmica uz pauzu od dve sedmice. Kad smo mi trenirali? To je najgore. Boli me glava kad vidim raspored i da nemamo vremena da napravimo korektnu analizu. Za dva dana idemo u Zadar, pa u Podgoricu, pa avionom za Ljubljanu, pa onda nazad, pa Zabok, za dva dana Igokea i za dva dana Split... Ne plačem ja. To je meni ringišpil, a mogu misliti igračima. Gde da ispravimo greške, da napravimo iskorak? To nije u redu. Vodim mlade momke, ne rutinere. Prespavaćemo pa ćemo videti. Verujem ja u ovu ekipu da može da igra pravu košarku. Drago mi je da sam video da i u Zagrebu postoji publika. Bilo nam je daleko lakše, pomogli su nam i voleo bih da je tako češće. A i zaslužili smo.

Video: Trener Cibone besneo na igrače zbog partije protiv Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA