≫ 

Košarkaš izbačen iz reprezentacije jer je potpisao ugovor sa klubom iz Rusije

Jonas Jerebko nikad nije odbio poziv svoje selekcije da igra, ali sada...

  • 6
Košarkaška reprezentacija Hrvatske, košarkaši Hrvatske Foto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

CSKA je nastavio da pokušava da oformi tim koji će moći da se takmiči čak i uprkos svim sankcijama koje trpi Rusija. Oni su potpisali ugovor sa Jonasom Jerebkom, iskusnim NBA igračem, koji je zbog tog potpisa izbačen iz reprezentacije Švedske.

Jerebko je dugo bio bez kluba, pošto je raskinuo ugovor sa Himkijem zbog neisplaćenih plata, a sada iako je našao klub, ostao je bez reprezentacije, ali i sponzorskih ugovora.

Košarkaški savez Švedske je odmah po potpisu Jerebka za CSKA obavestio košarkaša da moraju "popričati" o njegovom novom klubu, te je sve ukazivalo da je njegova reprezentativna epizoda gotova, a to se ostvarilo samo 24 sata kasnije.

- Kao igrač reprezentacije Jonas Jerebko je predstavnik švedske košarke i takođe je osoba s kojom mi kao organizacija imamo ljudske odnose. Zato je bilo ključno za nas da razgovaramo s njim pre nego što objavimo svoju poziciju. Generalni sekretar Saveza Frederik Julamo je pričao s Jonasom o njegovom izboru da igra u Rusiji i rekao mu je da se tako direktno suprotstavlja s vrednostima švedske košarke. Nakon ovog razgovora smo naterani da kažemo da ne ma uslova da Jerebko predstavlja švedsku košarkašku reprezentaciju - stoji u saopštenju Saveza.

Video: Navijači Zvezde promenili repertoar da nadjačaju himnu Evrolige: Kliču Srbi i Rusi braća zauvek

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA