≫ 

FMP "overio" plej-of posle drame na Gripama, Džons šutirao kao da je sam na terenu

Tim iz Železnika potvrdio šestu poziciju u ABA ligi

  • 3
brajs džons Foto: ABA liga/ivica Cavka

Košarkaši FMP Železnika i Splita odigrali su sjajan meč na Gripama koji ne bi dosadio navijačima i da se igrao i duže od ovih 45 minuta, koliko su vojevali Splićani i Panteri. Na kraju, trijumf je odneo tim iz beogradskog predgrađa 90:85.

Tako je FMP uspeo sebi da obezbedi najmanje šestu poziciju pred doigravanje, pošto sada ekipa Studentskog Centra nema ni teoretske šanse da se umeša u borbu za Top 6 pozicija.

Do kraja regularnog dela sezone Železnik ima da odigra još tri meča, i to sa Budućnošću, Zvezdom i Olimpijom.

U Splitu, ulogu lidera imao je Amerikanac Brajs Džons koji je meč završio sa 23 poena, 9 asistencija i čak 19 ispaljenih šuteva za dva poena. Uz Vujičića, upravo je Džons najjače pogurao goste u dodatnih pet minuta kada je trebalo pelomiti meč, a trojka Tasića za 86:80 bila je kruna bolje igre gostiju u tom periodu meča.

Split je pobedom mogao da osigura opstanak u ABA ligi, ali na to će morati da sačeka, jer je Krka, u teoriji, i dalje "u igri" da zadrži status u eliti, ali u praksi takav scenario teško da se može ostvariti.

Splićani su u Šorteru (22p), Džonsu (17p) i Perkoviću (14p) imali najjače napadačke adute, ali i dalje je to bilo nedovoljno da se preokrene situacija u korist domaće ekipe.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Šou Ledeja u Pioniru: Amerikanac izveo spektakularno zakucavanje uz okret od 360 stepeni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA