≫ 

Poznat Partizanov put ka mestu u Evroligi: Bivši trener Zvezde za početak, posle toga stiže Cedevita Olimpija

Crno-beli neće imati lak posao, ali će imati sigurnu prednost domaćeg terena u osmini finala i u četvrtfinalu

  • 18
KK Partizan - KK Mornar Foto: Partizan NIS/Dragana Stjepanović

Došao je najzanimljiviji deo sezone u Evrokupu! Posle dugačke i naporne grupne faze takmičenja došli smo do famozne nokaut faze u kojoj će sve stati u 40 minuta košarke. U svakoj fazi takmičenja. Neće biti nikakvog prava na grešku, jer poraz znači opraštanje od titule, a samim tim i sna o mestu u Evroligi.

Čekali smo da se završe sve večerašnje utakmice, kako bismo kompletirali žreb. Mnogo više nedoumica bilo je u Grupi B, suprotnoj od one u kojoj se nalaze beogradski crno-beli. Tamo su dva okršaja odlučivala o ukrštanjima sa Partizanom u nokaut fazi.

Tako su večerašnji rezultati "na put" Beograđana već na samom početku naneli ekipu Burse koju sa klupe predvodi Dušan Alimpijević. Sve to desilo se nakon jučerašnjeg poraza turske ekipe od Budućnosti, posle kojeg je Venecija došla do iznenađenja u Španiji protiv Gran Kanarije i popela se mesto više na tabeli.

Drugi meč koji je bio od velike važnosti odigrao se još ranije danas i već tada smo znali da Partizan u četvrtfinalu čeka i treći duel, treća sreća da se pobedi Cedevita Olimpija, koja je dva puta tukla crno-bele ove sezone. Ovoga puta, igraće se u Beogradu, naravno, ako crno-beli budu preskočili Bursu na otvaranju.

U eventualnom polufinalu crno-bele čeka prvoplasirana ekipa iz Grupe B, a to je Gran Kanarija, koja je večeras protiv Italijana pokazala svoje mane. Očigledno je da je reč o ekipi koja forsira nešto tvrđu košarku, pa će biti zanimljivo videti kako će se Partizan snaći protiv takvog stila igre, ako dođe u priliku da igra na poznatim španskim ostrvima.

KK Partizan - KK Mornar Foto: Partizan NIS/Dragana Stjepanović

I u finalu - sve je moguće. A Partizan će sigurno navijati da se u ovom meču ne nađe ekipa Huventuda. Jer jedino protiv nje, crno-beli ne bi na svojoj strani imali prednost domaćeg terena, protiv svih ostalih bi to bio slučaj, jer crno-beli imaju bolji međusobni skor od timova na drugoj strani žreba.

Tamo nas već u četvrtfinalu čeka potencijalni okršaj Huventud - Virtus, a u polufinalu bi neko od ova dva tima mogao da se sastane i sa nezgodnom Valensijom. Deluje da je Metropolitan u takvom rasporedu snaga ipak autsajder, iako je na jedan meč definitivno sve moguće.

Pošto je Monako uspeo da ugrabi mesto u plej-of fazi Evrokupa, to znači da samo pobednik ovog takmičenja ove sezone ima kartu za Evroligu naredne sezone. Međutim, još uvek postoji dosta nedoumica zbog učešća ruskih klubova u takmičenju za narednu godinu. Dok se to ne razreši, samo pehar Evrokupa donosi zlatnu kartu.

Kostur Evrokup, takmičenje Foto: Wikipedia / Printscreen

EVROKUP - PAROVI OSMINE FINALA

Gornji deo žreba

Huventud - Ratiofarm Ulm

Virtus Bolonja - Lijetkabelis

Metropolitan - Venecija

Valensija - Hamburg Tauers

Donji deo žreba

Gran Kanarija - Šljonsk Vroclav

River Andora - Budućnost Podgorica

Cedevita Olimpija - Turk Telekom

Partizan - Bursa

ČETVRTFINALA

Huventud / Ratiofarm Ulm - Virtus Bolonja / Lijetkabelis

Metropolitan / Venecija - Valensija / Hamburg Tauers

Gran Kanarija / Šljonsk Vroclav - River Andora / Budućnost Podgorica

Cedevita Olimpija / Turk Telekom - Partizan / Bursa

POLUFINALA

Huventud / Ratiofarm Ulm / Virtus Bolonja / Lijetkabelis - Metropolitan / Venecija / Valensija / Hamburg Tauers

Gran Kanarija / Šljonsk Vroclav / River Andora / Budućnost Podgorica - Cedevita Olimpija / Turk Telekom / Partizan / Bursa

Video: Monstruozno zakucavanje Ledeja obeležilo prvo poluvreme: Amerikanac lomi obruče u Pioniru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    6. april 2022 | 22:59

    Јака, Нидам, Драгић...већ су их одучавали, кошаркашки описмењавали...све је то нормално, а тако треба и да се настави

  • miro

    6. april 2022 | 23:11

    Hajde Slovenci oducite jugoslovene od kosarke imate podrsku Srba.🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏

  • Kare

    6. april 2022 | 23:04

    DA imamo BOLJE igrače umesto Avramovica prvenstveno žreb JE odličan i finale SA VALENSIJOM BI BILO IZVESNO A PREDNOST DOMQCEG TERENA BI DONELA TITULU ALI KAKO SA AVRAMOVICEM

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA