Brodolom kragujevačkog Radničkog: U februaru igrao sa Zvezdom na Kupu, danas ispao iz Košarkaške lige Srbije

Kolubara je u poslednjem kolu ipak osigurala opstanak i gurnula Kragujevčane u niži rang

  • 4
raško katić Foto: MN Press

Počelo je bajkovito, završilo se vrlo tužno za sve ljubitelje košarke u Kragujevcu. Radnički sledeće sezone neće biti član Košarkaške lige Srbije, pošto je danas uprkos pobedi protiv poslednjeplasiranog Slodesa, ipak završio sezonu na pretposlednjem mestu na tabeli, pa će se zajedno sa današnjim rivalom družiti i sledeće godine, ali stepenicu niže.

Svemu tome kumovala je ubedljiva pobeda Kolubare na domaćem terenu protiv Vršca (103:77). Naime, Kragujevčanima je jedino odgovaralo da gosti pobede u Lazarevcu, pošto imaju bolji međusobni skor od Kolubare i to za samo dva poena, ali se to nije desilo. Naprotiv, Vrščani su primili više od sto poena u okolini Beograda.

Tako je Raško Katić, nažalost, u 42. godini svoje karijere doživeo da sa svojim klubom nakon promocije, ponovo ispadne u drugi rang takmičenja. Podsetimo, u februaru je Radnički nastupio na Kupu Radivoja Koraća u četvrtfinalu protiv Crvene zvezde i to tako što je osvojio drugostepeni Kup Srbije. Ipak, posle toga se stvari nisu odvijale u željenom smeru.

Zaključno sa današnjim kolom dobili smo i sve parove plej-ofa Košarkaške lige Srbije. Promenom pravila, utvrđeno je da će šest prvoplasiranih obezbediti prolazak dalje, pri čemu su Partizan, Crvena zvezda i FMP oslobođeni sve do polufinala. To znači da će se pomenutih šest ekipa (Zlatibor, Sloga Kraljevo, Vojvodina, Mladost, Dinamik i Sloboda Užice) uz Borac i Megu boriti za popunu tog četvrtog mesta.

Jedina nedoumica je da li će Borac ili Mega biti bolji na tabeli ABA lige, od čega će potom zavisiti i njihova prednost domaćeg terena u razigravanju. Parovi su, stoga, sledeći:

Mega / Borac - Sloboda Užice

Mega / Borac - Dinamik

Zlatibor Čajetina - Mladost Zemun

Sloga Kraljevo - Vojvodina

Još nisu određeni termini odigravanja ovih utakmica, a treba očekivati da se odigraju krajem aprila i početkom maja, po završetku ligaškog dela sezone u ABA ligi.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Zvezda deklasirala Radnički i zakazala večiti derbi u polufinalu Kupa Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    9. april 2022 | 20:27

    Тако би било и са 32 загорском, кад су били једва седми у аба, па им неко, дао силне милионе да се чупају...имају већи буџет сигурно него неки евролигаши, а Српски клуб остављају да тоне...правда за Раднички

  • Del Boy

    9. april 2022 | 21:20

    Sramota, sramota za veliki Radnicki iz KG. Ostavke svih u klubu!

  • taifun

    9. april 2022 | 21:23

    Sve pare u hrvatski Tudjmanov klub a naši klubovi ništa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA