Da li je Arena pravi domaći teren za Partizan i koliko je "ukleta" za našu košarku?

Mnogi navijači crno-belih bili su nezadovoljni atmosferom u najvećoj hali na Balkanu

  • 12
Beogradska Arena Foto: MN Press

Beogradska arena je u sredu bila krcata. Oko 20.000 navijača Partizana bodrilo je svoj tim protiv Burse, ali su na kraju doživeli jedan od najtežih šokova i poraz koji će dugo da boli.

Mnogi su Partizan već videli u samoj završnici, Bursu su otpisali, a kada je viđeno i da je interesovanje toliko veliko i da je hala rasprodata, jedino pitanje bilo je kojom će razlikom Partizan da pobedi.

Međutim, usledio je jedan od najvećih šokova, a huk u Areni zamenio je muk i neverica.

Među navijačima Partizana se dan posle ispadanja od Burse vode polemike da li je zapravo Arena pravi domaći teren za njihov klub. Ekonomski razlog je jasan, ali, atmosfera kakvu navijači Partizana prave u Pioniru i ona kakvu smo videli u Areni su "nebo i zemlja".

Mnogi ističu da je navijanje u Areni juče bilo prilično ispod standarda za atmosferu koju prave Grobari na košarkaškim utakmicama. Slično su tvrdili i navijači Zvezde kada su se "seljakali" iz Pionira u Arenu i obrnuto u prethodnim sezonama.

Osim što ne pogoduje najbolje za navijanje, u Areni je naša košarka doživela i neke teške udarce. Osetio je jedan takav na svojoj koži i Partizan i to veoma bolno, možda i bolnije nego sada protiv Burse, kada je Nolan Smit pre osam godina, 25. aprila 2014. godine u meču koji je bio direktan duel za Evroligu, trojkom sa pola terena u poslednjoj sekundi šokirao Partizan i doneo Cedeviti trijumf.

Od tog momenta crno-beli su krenuli silaznom putanjom.

Dan ranije, u istoj hali slično je šokirana Crvena zvezda, takođe u duelu koji je bio za igranje Evrolige, kada je Cibona, koja je tada bila u ogromnim finansijskim problemima, iako apsolutni autsajder, uspela da dođe do pobede i da utiša halu u kojoj su navijači Zvezde već unapred videli sebe kao pobednika.

Pamtila je Zvezda takođe u Areni još neke bolne poraze, a onaj koji najviše peče navijače jeste poraz od Olimpijakosa u bici za TOP 8 u martu 2017. godine, kada je svojim karakterističnim šutem u poslednjoj sekundi naneo Zvezdi jedan od najtežih poraza u poslednjih 10 godina.

Da sve bude upotpunjeno kada je u pitanju "baksuzluk" Arene, potrudili su se i reprezentativci Srbije, koji su takođe doživeli jedan od najšokantnijih poraza upravo u ovoj hali. Bilo je to u kvalifikacijama za Evrobasket, pre 10 godina, kada je Crna Gora pobedila našu reprezentaciju sa 73:71, trojkom u poslednjoj sekundi sa pola terena Nikole Ivanovića, koji je tada imao 18 godina. Srbija je imala i +13 u poslednjoj četvrtini, a na kraju je u neverovatnoj završnici uspela da izgubi meč na šokantan način za sve u hali.

Podsetimo i da je Arena napravljena za Evropsko prvenstvo u košarci 2005. godine, kada je naša zemlja bila domaćin. Na kraju, naš tim, predvođen sadašnjim trenerom Partizana Željkom Obradovićem, iako je imao neverovatne igrače poput Dejana Bodiroge, Darka Miličića, Marka Jarića, Igora Rakočevića, Željka Rebrače, Milana Gurovića, Nenada Krstića... nije ni stigao do Arene, gde je trebalo da se igra završnica takmičenja, pošto je ispao u grupi koja je igrana u Novom Sadu.

Video: Tango smrti u krcatoj Areni: Grobari upalili telefone i uveličali spektakl

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA