Jokić otkrio Srbinu kako je znao za poslednji napad Voriorsa i nasmejao sve otkrićem kako rešava "treš tok"

Nikola je bio raspoložen na konferenciji posle pobede nad Golden Stejtom

  • 3
Nikola Jokić Printskrin: Youtube/Denver Nuggets

Nikola Jokić je odigrao neverovatan četvrti meč u plej-ofu četvrtfinala zapadne konferencije i bio je najzaslužniji što je Denver izbegao "metlu" od Golden Stejta. U trijumfu Nagetsa od 126:121, Jokić je postigao 37 poena uz osam skokova i šest asistencija, a poseban doprinos dao je i savetima sa klupe na kraju meča.

Naime, Jokić je kod poslednjeg napada Golden Stejta savetovao svojim igračima šta da urade i pročitao je da će Voriorsi pokušati lob pasom da pronađu put do koša.

Jokić je to osujetio, a na konferenciji za novinare otkrio je i srpskom novinaru koji mu je postavio pitanje kako je znao da će Golden Stejt da odigra baš to.

- Sjajna utakmica za nas, prva pobeda u plej-ofu, pokazali smo sebi da možemo da pobedimo. Idemo rasterećenije u San Francisko, nadamo se novoj interesantnoj utakmici. Što se tiče zadnje akcije, gledali smo film i ja sam se setio u momentu, pojavio mi se samo da su imali tu postavku. Samo sam pokazao, ne znam ni kome, i desilo se da su uradili to što sam zapamtio u mojoj glavi. Možda je bilo i sreće u tom momentu - rekao je Jokić.

Američki novinari pitali su Jokića i o treš toku, gde je prednjačio Drejmond Grin, koji je pokušavao na taj način da ga poremeti. Ali, Jokić ima posebnu taktiku kada je takva "prljava" igra u pitanju.

- Ne volim to. Samo želim da pobedim meč, ne pričam ni sa kim na terenu, nema "treš toka" kod mene, tako da to nisam primetio. Mislim da i oni shvataju da ja to radim, pa ne rade to. Možda i rade, ali ih ja ne slušam, da budem iskren - rekao je Jokić i nasmejao novinare, a zatim se nadovezao na reči svog sadašnjeg saigrača Demarkusa Kazinsa kada je svojevremeno igrao protiv Jokića.

- Kazins mi je za to rekao "Pokušao sam, ali nisi odgovarao", ne znam da li je tada igrao u Sakramentu, Golden Stejtu ili Klipersima - poentirao je Jokić.

Denver će pokušati da uzvrati bejkom Golden Stejtu i nastavi seriju u noći između srede i četvrtka od 04.00, kada je na programu peti meč četvrtfinala zapadne konferencije NBA lige.

Video: Delirijum u Denveru: Jokić sa dve trojke digao halu na noge

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Стив

    25. april 2022 | 08:48

    Јокић је непревазиђен како са лакоћом Игра без речи сам,један од најбољих у Историји НБА.

  • Tomi i ja

    25. april 2022 | 10:17

    Gde bi mu bio kraj, da ima samo dvojicu pravih uz sebe

  • Neso

    25. april 2022 | 14:13

    Jokic je daleko jedan od 5 najboljih igraca koji su dosli na ovaj svet.Nekad se pitam dali je vanzemaljac kakav iq ima i kako igra

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA