Jokiću je stavio prst u oko, protiv Memfisa je isključen: Sada ismeva Dončića i sudije zbog udarca u međunožje

Drejmond Grin na društvenim mrežama aktivno je komentarisao meč između Dalasa i Finiksa

  • 0
Luka Dončić Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Košarkaši Dalas Maveriksa nisu uspeli da naprave iznenađenje u prvom meču polufinala Zapadne konferencije, pošto su na gostujućem terenu "pali" pod noge Finiks Sansa. Tek u samoj završnici duela je proradio šut gostujućeg sastava, što opet nije bilo dovoljno ni za šta više osim jednocifrenog poraza.

Briljirao je Luka Dončić, postigao je čak 45 poena, imao je 12 skokova, osam asistencija, a dobio je i jedan udarac u neuobičajeno mesto - u međunožje. Džej Krauder bio je krajnje neoprezan u pokušaju finte šuta, da je nogom udario Slovenca gde ne treba.

Sudije su otišle da gledaju snimak i nakon dužeg većanja, odlučili su da kazne Kraudera sa "flagrant faulom tipa br. 1", za kojeg se ne dobija isključenje, već protivnik samo dobija posed i slobodna bacanja, baš kao što je to slučaj u Evropi kada imamo nesportsku ličnu grešku.

Međutim, to se nimalo nije dopalo Drejmondu Grinu, košarkašku Golden Stejt Voriorsa, koji je samo veče pre na utakmici protiv Memfis Grizlisa dobio "flagrant faul tipa br. 2" zbog rvačkog zahvata nad Brendonom Klarkom pod košem. Nakon tog prekršaja, igrač Ratnika "ludovao" je pod "Fedeks Forumu" i dodatno provocirao publiku koja mu je mahala dok je odlazio u svlačionicu.

Grin je aktivno pratio noćašnji meč i komentarisao ga na Tviteru, a kada se desila sporna situacija, prvo je objavio tvit sa čak 28 emodžija koji plaču od smeha, da bi nakon svega toga ironično prokomentarisao odluku sudija.

- Mene su za manju stvar isključili - napisao je Drejmond Grin, na šta su se nadovezali komentari korisnika ove društvene mreže kojih nije bilo malo.

Podsetimo, isti košarkaš se našao u centru pažnje i na meču Golden Stejta protiv Denver Nagetsa kada je "gurnuo" šaku u usta i nos našem Nikoli Jokiću prilikom jednog duela u reketu, zbog čega takođe nije isključen.

Video: Bili su na nož tokom utakmica, a posle... Pogledajte kako je Jokić čestitao Grinu i Kariju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA