Filadelfija sa Embidom je druga ekipa: Jokićev konkurent za MVP titulu doneo izjednačenje protiv Majamija

Zajedno sa Hardenom, Seventisiksersi su uspeli da neutrališu sastav sa Floride

  • 0
Filadelfija 76ers - Majami Hit Foto: Tanjug - AP

Košarkaši Filadelfija Seventisiksersa došli su do izjednačenja u seriji protiv Majami Hita (2:2) pošto su na domaćem terenu i drugi put slavili protiv sastava sa Floride. Od kako se u roster vratio Džoel Embid, koji je odsustvovao sa samog starta zbog manje povrede, ovaj tim izgleda potpuno drugačije, pa ne bi bilo čudno da u petoj utakmici možda vidimo i brejk - 116:108.

Dosta čvršće i stabilnije izgleda Filadelfija u odnosu na one prve dve utakmice odigrane na Floridi, kada se činilo da ne može da pronađe odgovarajući ritam. Odbrana funkcioniše mnogo organizovanije, skok je bolje kontrolisan i sve to donosi rezultat.

Noćas smo, pak, gledali jedan jako dinamičan meč u kojem su se ekipe tokom prvog poluvremena uglavnom smenjivale u vođstvu, da bi u drugom Filadelfija držala konce u svojim rukama, ali ipak nije mogla do kraja da se opusti, jer je Hit svaki put kada bi se Seventisiksersi odvojili na dvocifrenu prednost uzvraćao mini-serijama i unosio neizvesnost.

Nisu pomogle ni zaista odlične partije dobro poznatog Džimija Batlera koji je meč završio sa 40 poena uz tri skoka i šest asistencija, kao ni Bema Adebaja koji je dogurao do 21 poena uz sedam skokova.

Na drugoj strani ispred svih ostalih bio je Džejms Harden sa 31 poenom, sedam skokova i devet asistencija, kojem nova sredina očigledno daleko više prija, kao i pomenuti Džoel Embid koji je stigao do dabl-dabla od 24 poena, 11 skokova i dve asistencije.

Serija se sada seli natrag na Floridu, a peta utakmica na programu je u noći između utorka i srede od 01.30 časova.

Ranije tokom noći do pobede u seriji stigao je i Dalas koji je uz dobru partiju Luke Dončića koji je postigao 26 poena na pleća oborio ekipu Finiksa i tako takođe došao do izjednačenja u seriji.

Video: Davis Bertans 4/4 trojke u prvom poluvremenu protiv Finiksa: Duletov revolveraš rešeta za Dalas

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA