Rađa odgovorio Ražnatoviću: "Šta od toga dobija hrvatska košarka? Ništa, mendažeri vode i odlučuju o svemu"

Jugoslovenski košarkaš zagovornik je ideje izlaska hrvatskih klubova iz ABA lige

  • 1
Dino Rađa, Miško Ražnatović Foto: Marko Jovanović, Nikola Tomić

Regionalnu košarkašku već nekoliko dana potresa svojevrstan ultimatum čelnika Hrvatskog saveza, koji zahtevaju od klubova da potpišu jednu vrstu dokumenta koji bi ih ogradio do ABA lige. Oni smatraju da je Alpe Adrija kup mnogo bolja opcija po ekipe iz ove zemlje, kako finansijski, tako i organizaciono.

U međuvremenu se oglasio i uticajni menadžer agencije "Beobasket", najjače u čitavoj Evropi, pa i šire, Miško Ražnatović koji je rekao da će uraditi sve da njegovi igrači odu ukoliko se Hrvati odluče na taj korak, jer misli da će im to štetiti u daljem toku karijere.

Prepirka je nastavljena, pa se sada ponovo javio Dino Rađa koji je bio jedan od glavnih zagovornika istupanja klubova iz ABA lige i odgovorio je Ražnatoviću, naglašavajući da tamošnja košarka i nema nikakve koristi od igrača iz njegove agencije.

- Ta izjava je dokaz kako se vode privatni interesi, a ne interesi za boljitak košarke. Jer, idemo ovako. Danko Branković je od leta slobodan igrač. Napušta Cibonu. Ko je njegov menadžer? Miško Ražnatović. Šta od toga dobija hrvatska košarka? Ništa. Šta će od toga imati Cibona, hoće li dobiti obeštećenje, a sa Brankovićem je radila godinama? Neće. Hvala, doviđenja - ljut je bio Rađa.

Potom se okomio direktno na Ražnatovića, ističući da se nada da će u nekom trenutku neki igrač stati i usprotiviti se odluci menadžera.

- Tu dolazimo u situaciju u kojoj se izvrću činjenice. Posao menadžera je da radi za igrača, a ovde igrači rade za menadžera. Menadžer treba da sluša želje igrača, a ne obrnuto. Ovde su stvari izokrenute. Menadžeri vode i odlučuju o svemu. Nadam se da će doći neki pametnjaković i reći menadžeru ‘gle, neću da idem iz Cibone - podvukao je legendarni jugoslovenski košarkaš.

Video: Cedevita Olimpija se ipak nije previše namučila protiv Igokee u prvom meču plej-ina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    9. maj 2022 | 11:23

    Ajte vi Hrvati lagano, možemo i bez vaše košarke pa igrajte tamo neku Š ligu sa nižerazrednim klubovima.Srećan put.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA